Verkkouutiset

Vladimir Putin joutuu venäläisarvion mukaan tiukentamaan otettaan

Venäjän duuman syyskuisten vaalien sekava tulos pakottaa Kremlin etsimään uusia keinoja poliittisen valtansa pönkittämiseksi, arvioidaan Ulkopoliittisen instituutin uusimmassa raportissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkopoliittisen instituutin tuoreessa raportissa arvioidaan Venäjän duuman syyskuisten vaalien osoittaneen, että Krimin valtaamisen aikaansaama kansallisinto on enimmäkseen laantunut.

Raportin kirjoittaja Kirill Rogov on moskovalaisen Levada-keskuksen valvontaneuvoston jäsen.

Äänestysprosentti oli hänen mukaansa kaupunkialueilla varsin alhainen. Nykyhallinto onnistui säilyttämään valtansa painostamalla oppositiota ja muuttamalla vaalilakeja. Lisäksi hallinto puuttui äänestysprosessiin joillakin alueilla.

Rogov ennustaa, että sekava vaalitulos pakottaa Kremlin etsimään uusia keinoja poliittisen valtansa pönkittämiseksi. Kreml yrittää hänen mukaansa todennäköisesti tiukentaa autoritaaristen instituutioidensa otetta kotimaassa ja ylläpitää jännitteitä kansainvälisesti.

Hallinto voi Rogovin mukaan myös lupailla niin sanottua autoritaarista modernisaatiota sen toivossa, että lupaus nostaisi vallanpitäjien suosiota kaupungeissa. Lisäksi presidentti Vladimir Putinin ulko- ja talouspolitiikka saattaa muuttua entistä riskialttiimmaksi presidentinvaalien lähestyessä.

Suurin riski Venäjän hallinnon vakaudelle on Rogovin mielestä pitkäaikainen taloustaantuma, vaikka kansalaisten poliittiset asenteet eivät juuri ole muuttuneet talouskriisin vuoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)