Verkkouutiset

Salaperäinen yhtiö ostaa maata Venäjän havittelemalta Norjan alueelta

Uutta kylmää sotaa käydään nyt myös Norjan Huippuvuorista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Norjan Huippuvuorten saaristo pohjoisimmasta Suomesta tuhatkunta kilometriä pohjoiseen on Politicon mukaan nyt monien kiinnostuksen kohteena. Syrjäisillä saarilla matkalla pohjoisnavalle asuu ehkä noin 2 500 ihmistä.

Venäjän varapääministeri Dmitri Rogozin kävi saarilla huhtikuussa vastoin EU:n matkustuskieltoa. Venäjä on pyrkinyt lisäämään läsnäoloaan alueella ja hiilikaivoskaupunki Barentsburgissa elää virallisesti 500 venäläistä – joskin kaupunki näyttää autiolta. Kaivosta hallitseva venäläinen hiiliyhtiö rekisteröi itsensä huhtikuussa matkailuyhtiöksi.

Norjalaisten tiedotusvälineiden mukaan nyt Huippuvuoriin on osoittanut kiinnostusta myös kiinalainen yhtiö. Se aikoo ostaa paikalliselta perheeltä suuren maa-alan. Tämä on häkellyttänyt norjalaisia, jotka eivät tiedä, onko kyseessä Kiinan hallituksen hanke vai yritys nostaa hintaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)