Verkkouutiset

Slovakian pääministeri: Muslimiyhteisöt ovat vakava turvallisuusriski

Slovakian pääministeri Robert Fico pitää etenkin muslimien maahanmuuttoa uhkana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Tunnustetaan tosiasiat. Schengenin alueen rajat ovat kuin Emmental-juusto. Eurooppaan virtaa hallitsemattomasti tuhansia ihmisiä”, Robert Fico totesi torstaina BBC:n mukaan.

Fico puhui vaalitilaisuudessa Bratislavassa.

Ficon johtama sosiaalidemokraattinen SMER-puolue yrittää saavuttaa toisen perättäisen voiton Slovakian lauantain parlamenttivaaleissa. Mahdollisuudet ovat hyvät. Slovakian talouskasvu on EU:n kärkikastia ja maan työttömyysluvut ovat alimmillaan seitsemään vuoteen.

SMER:n kampanjan ydinviestinä on kuitenkin se, että Slovakian hyvinvointi on uhattuna. Puolueen mukaan kristittyä Slovakiaa on suojeltava muslimimaahanmuuttajilta. Slovakiaan tulijoiden määrät ovat pyörineet joissakin sadoissa. Esimerkiksi viime vuonna maasta haki turvapaikkaa vain 260 ihmistä.

”Naton Euroopan joukkojen komentaja totesi eilen, että tuhannet terroristit ja ISIS-taistelijat tulevat Eurooppaan siirtolaisten mukana. Turvallisuus on ykkösprioriteetti”, Fico sanoi puheessaan.

Hän viittasi kenraali Philip Breedloven Yhdysvaltojen senaatin kuulemistilaisuudessa keskiviikkona antamiin lausuntoihin.

Breedloven mukaan Venäjä käyttää siirtolaisvirtoja aseena Eurooppaa vastaan.

”Voin luvata, ettemme tule koskaan tuomaan (EU:n) kiintiöjärjestelmän puitteissa yhtäkään muslimia Slovakiaan”, Fico julisti.

”Emme tule myöskään koskaan edes vapaaehtoisesti luomaan omavaraista muslimiyhteisöä, koska sellainen muodostaisi vakavan turvallisuusriskin”, hän jatkoi.

Ficon kommentit kirvoittivat kannattajilta kovat aplodit.

Slovakia on eräs vahvimmin Euroopan yhtenäisestä pakolaisrintamasta livenneitä maita. Ficon hallitus on muun muassa haastanut EU:n kiintiöjärjestelmän, jonka nojalla turvapaikanhakijoita on siirretty valtioista toisiin.

Slovakiassa on kaikkiaan vain noin 5 000 muslimia. Maassa ei ole yhtäkään virallista moskeijaa, koska islamia ei tunnusteta viralliseksi uskonnoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)