Verkkouutiset

Ranska harkitsee ilmaiskuja ISIS:tä vastaan

Toistaiseksi ilmavoimia on käytetty terroristijärjestö Isistä vastaan vain Irakissa, sillä Ranska ei ole halunnut hyödyttää samalla Assadin hallintoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranska saattaa laajentaa ilmaiskuja Syyrian puolelle, kertoo Le Monde -ranskalaislehti Daily Telegraphin mukaan. Tähän saakka maa on antanut aseapua Bashar al-Assadin hallintoa vastaan taisteleville maltillisiksi katsomilleen kapinallisille sekä pommittanut terroristijärjestö Isisin kohteita Irakissa.

Ilmaiskuja Syyriassa ei ole tehty, sillä Ranskassa ei ole samalla haluttu antaa välillistä hyötyä al-Assadin hallinnolle. Nyt iskuja halutaan kuitenkin laajentaa terroristien tukialueille, sillä tähänastiset toimet on koettu tehottomaksi.

Lisäksi pakolaistilanteen kehitys ja Venäjän kasvava sotilaallinen läsnäolo Syyriassa ovat saaneet Ranskan harkitsemaan tilannetta uudelleen. Venäjä on tukenut al-Assadin hallintoa jo pitkään.

Maan presidentti Francois Hollande peräänkuulutti torstaina poliittista ratkaisua taistelussa terrorismia vastaan. Tämä edellyttää hänen mukaansa oikeita menetelmiä ja hyvää yhteistyötä. Ranskalaisviranomaisten mukaan Hollanden on tarkoitus ilmaista näkemyksiään asiasta tarkemmin maanantaisessa tiedotustilaisuudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)