Verkkouutiset

Pohjois-Korea raivona: Hupaisa video lentäjien kuivaharjoittelusta joutui nettipilkan kohteeksi

Pohjois-Korea puolustelee naurunalaiseksi joutunutta ilmavoimien harjoitusvideota.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea julkaisi hiljattain propagandavideon (alla), jonka tarkoituksena on esitellä eristäytyneen diktatuurin sotilaallisia kykyjä.

Videolla ilmavoimien lentäjät kävelevät muodostelmassa pitkin maahan piirrettyä karttaa ja pitelevät käsissään lentokoneiden pienoismalleja. Toisessa kohdassa lentäjäntakkeihin, kypäriin ja pilottilaseihin pukeutuneen lentäjät taas marssivat kyyryssä peräkanaa pareittain pienoismalleja kantaen (videolla esimerkiksi kohdassa 45:45 eteenpäin).

Harjoitukset näyttävät lähinnä lasten leikiltä ja ovat herättäneet runsaasti huomiota mediassa.

Etelä-Koreassa video on otettu vastaan ivallisesti ja sitä on pidetty osoituksena vanhan vihollisen varaosa- ja polttoainepulan riivaamien ilmavoimien alennustilasta.

”Tämä kohtaus saa mieleni lepäämään”, eräs toimittaja kommentoi NK Newsin mukaan.

Videolla näkyviä simulaattoreita on verrattu Etelä-Koreassa 1980-luvun videopeleihin.

Pohjois-Korean kerrotaan raivostuneen videon pilkkaamisesta. Maan ilmavoimien tiedottaja kutsui harjoitusta ivanneita ”junteiksi, jotka eivät ymmärrä edes perusasioita”.

“Etelä-Korean nukkehallinto tyrmää ilmavoimiemme harjoittelun. Kyseessä on maailmalla tavallinen harjoitustapa, jonka tarkoituksena on yhdenmukaistaa lentäjien toimintaa”, tiedottaja totesi pjongjangilaiselle radiokanavalle antamassaan haastattelussa.

NK Newsin mukaan Etelä-Koreasta kantautunut naljailu saattaakin olla aiheetonta.

Vaikka harjoittelumetodi voikin vaikuttaa kummalliselta, on se käytössä monissa ilmavoimissa.

”Useimmat eivät kävele ympäriinsä kuten videolla, mutta on tutkimuksia, jotka osoittavat, että toimien kuvitteleminen auttaa ihmistä suorittamaan ne paremmin”, Yhdysvaltojen ilmavoimien majuri Steve Lundqvist (evp.) kommentoi.

Britannian ilmavoimien tiedottaja on taas pikemminkin eteläkorealaisten kannalla.

”Teemme simulaatioita ja emulaatioita kasvattaaksemme tilannetietoutta. Mitä tulee kuivaharjoitteluun tai silmät suljettuna visualisointiin – sitä emme tee”, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)