Verkkouutiset

Pohjois-Korea: pidätetty amerikkalainen halusi olla uusi Edward Snowden

Pakkotyöhön tuomittu amerikkalainen halusi soluttautua Pohjois-Korean vankilajärjestelmään, pohjoiskorealaiset lähteet kertovat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean valtion tietotoimiston KCNA:n mukaan 25-vuotiaan Matthew Millerin tavoitteena oli päästä keräämän tietoa pohjoiskorealaisissa vankiloissa tapahtuvista ihmisoikeusloukkauksista.

Miller saapui Pohjois-Koreaan turistina huhtikuun alussa. Wall Street Journalin mukaan hänellä oli kolmen päivän viisumi.

Miller oli ilmeisesti repinyt matkustusasiakirjansa saavuttuaan Pjongjangin lentokentälle ja julistanut hakevansa turvapaikkaa Pohjois-Koreasta. Hänet pidätettiin oitis.

Miller tuomittiin toissa viikolla kuudeksi vuodeksi pakkotyöhön vakoilusta.

Tuoreiden tietojen mukaan Pohjois-Korea syyttää Milleriä osallisuudesta ”Yhdysvaltojen nykyhallinnon Pohjois-Korean vastaiseen kampanjaan”.

”Millerin tarkoituksena oli vakoilla Pohjois-Korean ihmisoikeustilannetta ja tiedottaa siitä maailmalle”, KCNA:n tiedotteessa todetaan.

Pohjoiskorealaismedian mukaan Miller altistui Etelä-Koreassa vieraillessaan amerikkalaisille ja eteläkorealaisille uutislähteille.

”Hän uskoi, ettei Pohjois-Korean kansalla ole vapautta tai ihmisoikeuksia ja että valtion vastustamisesta saisi kamalan vankeusrangaistuksen. Siksi hän sai typerän idean vankiloiden vakoilemisesta”, KCNA kertoo.

Pohjois-Korean viranomaisten mukaan Millerin motiivina oli tulla maailmankuuluksi ”toiseksi Edward Snowdeniksi”.

KCNA kertoo Millerin myöntäneensä syyllisyytensä kaikkiin häntä vastaan nostettuihin syytteisiin oikeudessa. Millerin puolustusasianajajaksi määrätty juristi on väitetysti luopunut oikeudesta valittaa tuomioista Milleri pyynnöstä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)