Verkkouutiset

Islamilaisneuvoston mielestä vaimoa saa lyödä kevyesti – näin vastaavat naiset

Valokuvaajan aloittama somekampanja on herättänyt laajaa huomiota.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toukokuussa maailmalla uutisoitiin Pakistanin uudesta lakiehdotuksesta, jonka mukaan miehillä olisi oikeus lyödä vaimojaan ”kevyesti”, mikäli nämä tekisivät erilaisia ”rikkeitä”. Ehdotuksen takana on vaikutusvaltainen Islamilainen neuvosto. Vaimon lyöminen olisi Islamilaisen neuvoston mukaan sallittua esimerkiksi silloin, jos vaimo kieltäytyy seksistä, ei pukeudu miehen toivomalla tavalla tai ei peseydy yhdynnän tai kuukautisten jälkeen.

Pakistanilaisnaiset ovat aloittaneet Twitter-kampanjan vastustaakseen lakiehdotusta. Naiset ovat julkaisseet itsestään kuvia Twitterissä ja Instagramissa varustettuna hashtagillä #Trybeatingmelightly (suom. ”Yritä lyödä minua kevyesti”) ja kirjoittaneet kuvien oheen mielipiteensä lakiehdotuksesta.

Naiset ovat kirjoittaneet kuviinsa muuan muassa seuraavia kommentteja:

”Yritä lyödä minua kevyesti – Minä olen aurinko. Koske minuun ja poltan kuin Helvetin tuli. Minä olen valo, voit koettaa, mutta et voi pysäyttää minua. Olen sellainen nainen, jonka mukaan nimetään pyörremyrskyjä. Uskallakin yrittää lyödä minua kevyesti.”

”Yritä lyödä minua kevyesti ja kadut sitä koko lopun surkean elämäsi ajan.”

”Yritä lyödä minua kevyesti – Miltä sinusta tuntuisi, jos joku kevyesti hakkaisi sinun tyttäresi?”

Kampanjan aloitti miespuolinen valokuvaaja Fahhad Rajper, jonka mukaan suurin osa pakistanilaisista ei kannata lakiehdotusta. Rajper on ottanut tviittien yhteydessä naisista julkaistut mustavalkoiset kuvat.

– Islam ei opeta mitään sellaista (lyömistä), ei naisten eikä miesten suhteen. Kukaan mieleltään terve ei kannattaisi tällaista, hän toteaa Huffington Postille.

Rajper on saanut Twitterissä paljon kiitosta kampanjan aloittamisesta.

– Olen niin kovin ylpeä, että Fahhad Rajper aloitti #Trybeatingmelightly -kampanjan. Tällaisia miehiä yhteiskuntamme tarvitsee, kirjoittaa eräs pakistanilaisnainen Twitterissä.

Rajperin ottamien kuvien julkaisun jälkeen myös muut naiset ovat sosiaalisessa mediassa ottaneet kantaa ja vastustaneet lakiehdotusta samaa hashtagiä käyttäen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)