"Pahinta on, että Euroopan toistuviin iskuihin aletaan jo tottua"

Kansanedustaja Wille Rydmanin mukaan muistot pelosta vapaasta Euroopasta alkavat haalistua.

  • LKS 20160322 019; A picture taken on March 22, 2016 in Zaventem, shows the damaged facade of Brussels airport after at least 13 people were killed and 35 injured as twin blasts rocked the main terminal of Brussels airport. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JOHN THYS

    Brysselin Zaventemin lentokentän julkisivu pommi-iskujen jälkeen.

    ()

– Pahinta on se, että Euroopan laajuiseen terroriuhkaan ja toistuviin iskuihin aletaan jo tottua. Että tällaistahan tämä elämä täällä meillä on. Muistot Euroopasta, jossa saattoi matkustaa pelkäämättä, alkavat haalistua eurooppalaisilta itseltäänkin, kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman kirjoittaa Brysselin terrori-iskuista Facebookissa.

Hänen mukaansa "sama kaava toistuu masentavasti iskusta toiseen.

– Ensin ilmaistaan järkytys, sitten ollaan hetken aikaa puuhaavinaan jotakin, jotta vastaava ei enää toistuisi, ja lopulta koko homma unohdetaan.

– Elämä jatkuu entisellään ja lehdistö opettaa taas, että oikea ongelma ovat eurooppalaiset itse ja heidän rasisminsa ja haluttomuutensa avata ovia vaeltaville massoille. Kunnes taas räjähtää, Rydman ennustaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.