Presidenttikisan yllättäjä USA:ssa: Hyökkäys Suomeen olisi Venäjältä hyökkäys meitä vastaan

Kuvernööri John Kasich rinnasti tv-väittelyssä Suomen ja Ruotsin Nato-maihin Venäjästä puhuttaessa.

  • LKS 20160209 - MANCHESTER, NH - FEBRUARY 09: Republican presidential candidate Ohio Governor John Kasich serves coffee to patrons at the Red arrow Diner on February 9, 2016 in Manchester, New Hampshire. Today New Hampshire voters will decide between Republican and Democratic nominees for the presidency. LEHTIKUVA / Andrew Burton / Getty Images / AFP

    John Kasich.

    ()

Republikaanien kuusi jäljellä olevaa presidenttiehdokasta väitteli sunnuntaiaamuna Suomen aikaa Etelä-Carolinan esivaalien alla. New Hampshiren esivaalissa toiseksi sijoittunut Ohion kuvernööri John Kasich oli väittelyn menestyjä, jonka mahdollisuuksia kisassa puntaroidaan nyt kiihkeästi.

John Kasichilta kysyttiin väittelyssä hänen aiemmasta lausunnostaan, jossa hän sanoi haluavansa Ukrainan vuoksi lyödä Venäjää nenään.

– Ensiksikin - kyllä. Ensiksikin, meidän täytyy tehdä selväksi Venäjälle mitä odotamme. Meidän ei tarvitse julistaa vihollista, kalistella sapelia tai uhata, mutta meidän pitää tehdä selväksi mitä odotamme. Numero yksi on että aseistamme Ukrainan ihmiset jotka taistelevat vapautensa puolesta. He ansaitsevat sen. Siitä ei tule olemaan jos-, ja- eikä mutta-sanoja, John Kasich vastasi.

– Toiseksi, hyökkäys Natoa vastaan, tekaistuna mistä tahansa venäjää puhuvan väestön tekosyystä, joko Nato-maihin tai Suomeen tai Ruotsiin, tulee olemaan hyökkäys meitä vastaan. Ja minusta meillä on mahdollisuus Amerikkana laittaa jotain todella suurta jälleen yhteen, Kasich linjasi.

Tämän jälkeen Kasich totesi egyptiläisten, saudien, jordanialaisten ja Persianlahden maiden tietävän olevansa vaarassa.

– Meidän pitää katsoa Eurooppaan, katsomme Ranskaa, katsomme Saksaa ja siirtolaisia. Katsomme Belgiaa, katsomme Britanniaa. Radikaali islam uhkaa nyt kaikkia. Meillä on mahdollisuus johtaa.

Hän puhui "sivistyneiden ihmisten liittoutumasta", joka arvostaa sivilisaatiota, naisten oikeuksia ja oikeutta osoittaa mieltä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.