Verkkouutiset

”Halusin vain hurmata jihadistirakkaani” – Venäläisnaista syytetään liittymisestä ISIS:iin

Varvara Karaulova sanoo eläneensä uutispimennossa ja halunneensa vain matkustaa jihadistipoikaystävänsä luo Syyriaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syyttäjät ovat vaatineet viiden vuoden vankeustuomiota venäläiselle Varvara Karaulovalle, 21, pyrkimyksestä liittyä terroristiryhmä Isisin jäseneksi. Syyttäjien mukaan Karaulovan tarkoituksena oli ryhtyä tarkka-ampujaksi tai itsemurhapommittajaksi.

Karaulovan perhe on kiistänyt, että heidän tyttärensä olisi suunnitellut liittymistä terrorijärjestöön. Heidän mukaansa Karaulova oli vain rakastunut yhteen terroristeista, mistä todisteena ovat Karaulovan matkalaukussa olleet ”seksikkäät alusvaatteet”, joilla mies oli tarkoitus hurmata.

Karaulova ei ollut kertonut vanhemmilleen matkustavansa Syyriaan ja että hänellä oli useiden vuosien ajan ollut yhteyksiä terroristijärjestöön. Hän alkoi tuona aikana käyttämään myös hijab-päähuivia.

Moskovan yliopistossa opiskeleva Karaulova pysäytettiin Turkin ja Syyrian rajalla, josta hän oli matkalla asumaan 36-vuotiaan islamistin Airat Samatovin luo. Karaulova lähetettiin takaisin Venäjälle.

– Karaulovan aikomuksilla ei ole mitään tekemistä terroristiin kohdistuneiden romanttisten tunteitten kanssa, vaikka hän on niin väittänyt useaan otteeseen, syyttäjä sanoi.

Hänen mukaansa Karaulova oli keskustellut terrorijärjestön kanssa iskuista Kazaniin – venäläiskaupunkiin, jossa pidetään vuonna 2018 isot maailmanmestaruuskisat.

– Hän oli kiinnostunut pommeista ja sotilaallisista tehtävistä Isisissä. Hän jakoi terroristiryhmän ideologian, syyttäjä sanoo.

Karaulova sanoo, että hän ei ollut seurannut uutisia ja että häntä viehätti matkustaa tapaamaan jihadistipoikaystäväänsä, johon kertoo olevansa todella rakastunut. Hänen mukaansa ”Isis on maa joka välittää ihmisistään” ja jihadistit kohtelevat naisiaan kuin aarteitaan. Karaulova kieltää jyrkästi suunnitelleensa terroritekoihin ryhtymistä.

Oikeus antaa tuomionsa Karaulovin tapauksesta tammikuussa. Venäjällä on alettu suunnitella, miten opiskelijoiden alttiutta ääriajatuksille voitaisiin arvioida.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)