Hyökkäys vanhainkotiin vaati 16 uhria – Paavi: "järjetön ja paholaismainen teko"

Paavi Franciscus on tuominnut perjantaisen terrorihyökkäyksen vanhainkotiin Adenissa Jemenissä, kertoo Radio Vaticana.

  • LKS 20160218 MMV006; Video grab showing Pope Francis reacting after a member of the crowd pulled him forward by the hand, causing him to fall on top of a wheelchair user during his visit in Morelia on February 16, 2016. The Vatican defended Pope Francis's "human reaction" after he briefly lost his temper when an over-enthusiastic admirer in Mexico tugged him over on top of a child in a wheelchair. LEHTIKUVA / AFP PHOTO --

    Paavi Franciscus Meksikossa viime kuussa.

    ()

Vatikaanin radion mukaan paavi Franciscus esitti syvän tuskansa neljän intialaisnunnan ja 12 muun ihmisen surmaamisesta vanhainkodissa Adenissa.

Paavin sähkeessä hän sanoo "rukoilevansa järjettömän ja paholaismaisen väkivallanteon uhrien perheiden puolesta".

Niin ikään paavi toivoo, että tämä verilöyly herättäisi kaikkien osapuolten omantunnon ja johtaisi aseiden laskemiseen ja neuvottelujen aloittamiseen.

Surmatut nunnat kuuluivat Carità-järjestöön ja olivat äiti Teresan seuraajia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.