Verkkouutiset

Maailman salaisin lentoyhtiö etsii työntekijöitä

Yhdysvaltojen huippusalaisen sotilastukikohdan työntekijäliikennettä hoitava lentoyhtiö hakee lentäjiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iso osa Nevadan autiomaassa Yhdysvalloissa sijaitsevan legendaarisen Area 51 -nimellä tunnetun sotilastukikohdan työntekijöistä saapuu työpaikalleen joka päivä niin kutsutuilla Janet-lennoilla.

Nimi on kirjainlyhenne sanoista ”Just Another Non Existent Terminal” (vain eräs terminaali, jota ei ole olemassa). Valkopunaisilla Boeing 737-600 -koneilla lennettävistä lennoista vastaa kenties maailman salaisin lentoyhtiö AECOM.

Janet-lennot ovat amerikkalaisia sotilaskoneita lukuun ottamatta ainoat maailmassa, jotka sallitaan Area 51:n ilmatilaan. Las Vegasista nousevia koneita voi seurata esimerkiksi flightradar-palvelusta (alla). Niiden määränpään kohdalla näkyy aina kysymysmerkki.

Tacairnetiin viittaava the Aviationist-ilmailusivusto paljastaa, että yhtiö hakee nyt lentäjiä Janet-lennoille.

Ilmoituksessa painotetaan, että hakijoille tehdään perusteellinen taustaselvitys. Lisäksi hakijalla on muun muassa oltava edellytykset huippusalaiseen turvaluokitukseen.

Flight Club luonnehtii Janet-lentoja erääksi ilmailumaailman suurimmista legendoista. Koneet operoivat tiukkojen turvatoimien alaisuudessa. Esimerkiksi Las Vegasin lentokentällä ne käyttävät omaa vartioitua terminaalialuettaan. Koneiden lentäjät eivät taas saa puhua työstään edes perheenjäsenilleen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)