Turvapaikanhakijoiden joukosta löytyi ISIS-pomo, joka pyrki Pohjolaan

ISIS-jihadistijärjestöön liitetty islamistipäällikkö on löytynyt Libyasta veneellä saapuneiden turvapaikanhakijoiden joukosta.

  • ISIS-jihadisteja.

    ()

Tunisialainen Ben Nasr Mehdi pidätettiin ensimmäistä kertaa Italiassa vuonna 2007 ja tuomittiin seitsemän vuoden vankeuteen ISIS-jihadistijärjestöön sittemmin liitettyyn terroristiryhmään kuulumisesta. Mehdin katsottiin suunnitelleen terroristi-iskuja Euroopassa. Vankeusrangaistuksen jälkeen Mehdi karkotettiin maasta.

Nyt Independent uutisoi miehen ilmestyneen Sisiliaan. Italian viranomaisten mukaan Mehdi löytyi Libyasta saapuneiden turvapaikanhakijoiden joukosta. Mies oli pelastettu pakolaisveneestä yhdessä 200 muun kanssa Lampedusan edustalla.

Independent kirjoittaa Mehdin ilmaantumisen Italiaan “vahvistavan pelot” siitä, että ISIS-jihadistit pyrkivät Eurooppaan pakolaisten mukana. Järjestö on jo aiemmin uhannut lähettävänsä taistelijoitaan Eurooppaan. Myös sen palveluksessa väitetysti olleet ihmissalakuljettajat ovat vahvistaneet uhkaukset.

Viranomaisten mukaan Ben Nasr Mehdi esiintyi väärällä nimellä, ja sanoi etsivänsä poliittisen vainon uhrina turvapaikkaa ja pyrkivänsä Pohjois-Eurooppaan. Hänen todellinen henkilöllisyytensä paljastui sormenjälkitarkastuksessa.

Paikallismediassa väitetään, että Italian viranomaiset ovat pyrkineet peittämään tapauksen paniikin välttämiseksi. Mehdi karkotettiin Tunisiaan joitakin päiviä paljastumisensa jälkeen. Italian sisäministeriö ei vastannut Independentin haastattelupyyntöön.

Italian viranomaiset ovat aiemmin todenneet pitävänsä Mehdiä yhtenä vaarallisimmasta Italiassa operoineista terroristeista. Mehdi tunnetaan räjähde-eksperttinä ja hänen tiedetään toimineen jihadisteja Syyriasta, Irakista ja Afganistanista värväävien ryhmien yhteyshenkilönä.

Vuoden 2007 pidätyksen yhteydessä Mehdin hallusta löytyi myrkkyjä, pommien kaukolaukaisimia ja sissitaisteluoppaita. Mehdin saama tuomio perustui pitkälti poliisin suorittamaan telekuunteluun.

Eräällä nauhoitteella Mehdi antoi ohjeita Syyrian Damaskoksessa toimiville terroristeille. Hänen uskotaan olleen johtavassa asemassa ryhmässään.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.