Verkkouutiset

Venäjä häiritsee rajusti USA:n diplomaatteja Euroopassa, karmivia tapauksia

Venäjän tiedustelupalvelut ovat häiriköineet USA:n suurlähetystöjen henkilökuntaa ja heidän perheitään Euroopan pääkaupungeissa rankoilla tavoilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän kampanjasta amerikkalaisvirkailijoita vastaan kertoo The Washington Post. Sen mukaan kyse on Moskovan lisäksi useista Euroopan maiden pääkaupungeista.

Suurlähettiläät ovat valittaneet tapahtumista ja ulkoministeri John Kerry on vaatinut presidentti Vladimir Putinia tekemään asialle lopun.

Äskeisessä lähettiläskokouksessa käytiin läpi tapauksia. Ne vaihtelevat omituisista pelottaviin.

Diplomaatteja ja heidän perheenjäseniään on rutiininomaisesti seurattu. Heidän tapaamisiinsa ja tapahtumiinsa on ilmestynyt kutsumattomia vieraita. Toimittajille on maksettu kielteisten tarinoiden kirjoittamiseksi heistä.

Useat tapaukset ovat rikollisuuden puolella.

Viranomaisten muistioissa kerrotaan venäläisistä murtomiehistä, jotka ovat käyneet diplomaattien asunnoissa vain järjestämässä huonekalut uudelleen tai kääntämässä kaikki sähkölaitteet päälle. Erään kodin matolle oli ulostettu.

Diplomaattien autojen renkaita viilletään ja liikennepoliisit häiriköivät USA:n CD-autoja.

Entinen suurlähettiläs Michael McFaul kärsi hallituksen maksamista pysyvistä mielenosoittajista ja tiedustelumiehet seurasivat hänen lapsiaan kouluun.

Puolustusattasean koira tapettiin hänen kotonaan.

Tapaukset lisääntyivät merkittävästi Venäjän valloitettua Krimin 2014.

”Nyt kyseessä on kosto lännen pakotteista Ukrainan takia. Kyse on uudesta rintamasta harmaassa sodassa”, entinen USA:n Tsekin lähettiläs Norm Eisen sanoo.

Presidentti Barack Obama on tehnyt päätöksen olla vastaamatta samalla mitalla. Republikaanien kongressiedustaja Mike Turnerin mielestä presidentin hallinto pitää yhä yllä virheellistä narratiivia Venäjästä mahdollisena kumppanina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)