Verkkouutiset

Tietojärjestelmien salaus huolettaa Europolissa – ”Suurin ongelma”

Europolin johtaja on huolissaan nykyisten tietojärjestelmien ja älypuhelinten liian modernista salauksesta. Hänen mukaansa se tekee terrorismin ehkäisystä merkittävästi vaikeampaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europolin johtaja Rob Wainwright on huolissaan nykyisten tietojärjestelmien salauksesta, kertoo BBC.

Myöskään älypuhelinten suojaus ja kehittyneet salausta käyttävät viestintäohjelmat eivät häntä miellytä. Tutkimustulokset kertovat hänen mukaansa, että salatut viestintävälineet ovat terroristien keskeisin toimintamuoto. Salaus tekee epäiltyjen seuraamisesta vaikeaa.

”Siitä on tullut ehkä suurin ongelma poliisille ja turvallisuusviranomaisille terroriuhkien käsittelyssä”, Wainwright sanoo. Aiemmin hyviin viestinnän seurantamahdollisuuksiin perustunut toiminta on muuttanut hänen mukaansa luonnettaan, kun vastaavia mahdollisuuksia ei enää ole.

Wainwrightin mukaan kaupallisten toimijoiden tulisi miettiä, millaisia vaikutuksia salauksen kehittämisellä on lainvalvonnalle. Hän kertoi olevansa pettynyt teknologiayritysten ottamaan asenteeseen seurata vain yksityisyyden halun luomaa kuluttajakysyntää riittävän salauksen mittarina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)