Verkkouutiset

Britannian maahanmuuttopropaganda meni pieleen – Uusi yritys: Britit eivät sentään kerjää ja nuku kaduilla

Brittejä asuu saarivaltion ulkopuolella yhtä paljon kuin EU-kansalaisia Britanniassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian kansalaisia muuttaa muun EU:n alueelle yhtä paljon kuin muualta EU:sta muuttaa väkeä Britanniaan, kertoo tuore tilasto. Vuonna 2010 2,2 miljoonaa brittiä asui 26 muun EU-maan alueella. EU-kansalaisia asui Britanniassa 2,3 miljoonaa, kertoo EU Observer.

Yleinen käsitys Britanniassa on ollut, että muuttovirta saarivaltioon ylittää selvästi Britanniasta muualle lähtevät. Huolenaihe on ollut, että maahanmuuttajat ovat sosiaaliturvan väärinkäyttäjiä.

Britannian hallitus ja sen pääministeri, konservatiivien David Cameron on todennut, että ongelma on todellinen.

Liberaalikansanedustaja Matthew Oakeshott vaatii nyt hallitusta selvittämään, mihin hallituksen käsitys perustuu.

Britannian euroskeptinen Ukip-puolue ennusti, että kun maahanmuuttorajoitukset poistuvat vuoden 2014 alussa, maahanmuuttovirta Romaniasta ja Bulgariasta kasvaa. Ainakaan toistaiseksi ennustus ei ole toteutunut.

Oakeshott pelkää, että brittien nihkeä suhtautuminen maahanmuutto vaikeuttaa Britannian kansalaisten sijoittumista muihin maihin.

Konservatiivien kansanedustaja Mark Field sanoo Financial Times -lehdessä, että maahanmuuttajia ja maastamuuttajia on vaikea verrata keskenään.

– Luvut eivät ole vertailukelpoisia. Monet ulkomaille muuttaneet britit ovat menestyneitä ihmisiä, jotka asuvat kakkoskodeissaan Espanjassa tai Ranskassa. Useimmat ulkomailla asuvat britit eivät ole aggressiivisia kerjäläisiä eivätkä he nuku kaduilla, Field sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)