Verkkouutiset

”Jopa Putin säpsähtää tapettuja venäläissotilaita ruumissäkeissä”

Tutkijat kritisoivat yhdysvaltalaisen konfliktien ratkaisuun keskittyneen järjestön keulahahmon ehdotusta Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltalaisen The United States Institute of Peace (USIP) -säätiön johtokunnan puheenjohtaja Stephen Hadley kannattaa Ukrainan hallituksen aseistamista, kertoo The Intercept -uutissivusto.

– Se nostaisi Venäjän Ukrainassa suorittamien toimien kustannuksia. Jopa presidentti Vladimir Putin arastelee ruumissäkkejä, joissa on tapettuja venäläissotilaita. Tämä kuulostaa karkealta, mutta se on totta, Hadley sanoi aikaisemmin kesällä Puolassa järjestetyssä transatlanttisessa Wrocław Global Forum -konferenssissa.

Hadley vaati myös Euroopan maiden hallituksia kasvattamaan puolustusbudjettejaan ja kaksinkertaistamaan sotilasmenonsa.

The United States Institute of Peace on valtion rahoittama instituutio, joka pyrkii edistämään rauhaa ja ratkaisemaa kriisejä kansainvälisellä tasolla.

Kaikki tutkijat eivät kuitenkaan ole samoilla linjoilla Hadleyn kanssa. Heidän mukaansa Ukrainan aseistaminen pahentaisi konfliktia.

– Ukrainan hallituksen aseistaminen on erittäin huono idea, sanoo Harvardin yliopiston kansainvälisten suhteiden professori Stephen Walt.

– Koko ongelman ydin on se, että Venäjä pitää Ukrainan poliittista suuntautumista elintärkeänä intressinä. Sen vuoksi Venäjä sekaantui tilanteeseen. Ukraina on Venäjän naapurimaa. Siksi Moskovaa kiinnostaa kriisin lopputulos. Ukrainan aseistaminen pitkittäisi taisteluita ja aiheuttaisi yhä useampia ukrainalaisia kuolonuhreja, hän jatkaa.

Public Accountability Initiative -tutkimuslaitoksen johtaja Kevin Connor vaatii Hadleytä luovuttamaan paikkansa johtokunnan puheenjohtajana arvostellen tämän yhteyksiä Raytheoniin, joka on pääasiassa sotateollisuuden yhtiö. Hadley on Raytheonin johtokunnan jäsen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)