Verkkouutiset

Saksan pommireppumies jätti synkän videon jälkeensä, varoittaa autopommeista

Eurooppaa varoitetaan suuremmista pommi-iskuista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isis on julkaissut videon, jolla Saksan itsemurhapommittajaksi epäilty Mohammad Daleel, 27, varoittaa islamistien aikovan aiheuttaa tuhoa kaikkialla Euroopassa autopommeilla, kertoo Daily Mail.

Ansbachin kaupungissa Saksan eteläosassa sunnuntai-iltana tapahtuneessa räjähdyksessä haavoittui 15 ihmistä, joista neljä vakavasti.

Daleel toteaa videolla, että länsimaat eivät enää jatkossa elä rauhassa ja että luvassa on paljon suurempia pommi-iskuja kuin minkä hän teki Ansbachissa.

– Tämä operaatio toteutettiin räjähteellä, mutta ensi kerralla iskussa käytetään autopommeja. Saksalaisille; maanne tappaa teidät toimillaan. Islamilainen valtio ei aloittanut tätä sotaa kanssanne, Daleel sanoo videolla.

Daleelin kasvot ovat videolla kokonaan mustan huivin peittämät.

– Saksalaisille nuorille; teidän koneenne, jotka pommittavat meitä, eivät tee eroa miesten, naisten ja lasten välillä.

Video julkaistiin sen jälkeen, kun Isis oli julkaissut valokuvan Daleelista ylistääkseen hänen tekoaan.

Daleelin matkapuhelimesta löytyi video, jossa hän uhkasi iskulla. Hän julisti Allahin nimeen uskollisuutta (Isisin johtajalle) Abu Bakr al-Baghdadille ja ilmoitti kostavansa saksalaisille, koska nämä olivat islamin esteenä.

Poliisin mukaan syyrialaisen Daleelin alkuperäisenä kohteena oli ulkoilmakonsertti. Miehellä ei kuitenkaan ollut lippua, joten häntä ei päästetty alueelle.

Tämän jälkeen hän laukaisi repussaan olleen räjähteen läheisen kahvilan ulkopuolella. Daleelin asuinpaikasta löytyi lisää pommintekovälineitä.

Daleel oli tullut Saksaan kaksi vuotta sitten. Häneltä oli evätty turvapaikka Saksasta noin vuosi sitten, mutta hän oli saanut jäädä maahan Syyrian epävakaan tilanteen takia.

Saksan sisäministeriön mukaan häntä oltiin karkottamassa Bulgariaan, missä hänet oli rekisteröity ensimmäisen kerran EU:n sisällä.

Syyrialaismies oli yrittänyt itsemurhaa kahdesti ja ollut psykiatrisessa hoidossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)