Verkkouutiset

”Putinilla 30 000 sotilasta hyökkäysvalmiudessa” – tutkija varoittaa invaasiosta

Tutkijan mukaan Yhdysvaltojen ja EU:n pitäisi valmistautua auttamaan Ukrainaa maan puolustamisessa Venäjää vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin pyrkii luomaan Itä-Ukrainan Donbassin alueen ”kansantasavalloista” Spartan kaltaisen sotilasvaltion, jolla on käytössään Venäjän toimittamia salaisia joukkoja; tshetsenialaisia ja venäläisiä palkkasotureita sekä rikollistaustan omaavia paikallistaistelijoita, kirjoittaa riippumattoman Atlantic Council -ajatushautumon tutkija Adrian Karatnycky blogissaan.

Karatnyckyn mukaan Venäjä on siirtänyt hiljattain Itä-Ukrainan Donbassin alueelle suuren määrän panssarivaunuja, panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja ja tunnuksettomia joukkoja.

Hän katsoo, että Putinin tarkoituksena on vahvistaa ”Donetskin” ja Luhanskin kansantasavaltojen” Venäjä-mielisiä separatisteja taistelussa Ukrainan hallitusta vastaan.

Karatnyckyn mukaan Venäjän joukkojen keskittäminen alkoi sen jälkeen, kun Venäjä tunnusti marraskuun alussa Itä-Ukrainassa järjestettyjen separatistivaalien äänestystuloksen.

EU, Yhdysvallat ja Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ovat tuominneet separatistivaalit laittomiksi. Tahojen mukaan vaalit rikkovat syyskuun alussa solmittua Minskin tulitaukosopimusta. Sopimuksesta huolimatta taistelut Itä-Ukrainassa jatkuvat edelleen.

Karatnycky pitää Venäjän joukkojen keskittämistä pahaenteisenä ja uskoo Putinin suunnittelevan uutta hyökkäystä Ukrainaan.

– Ukrainan tiedustelupalvelun mukaan Venäjän keskittämät joukot koostuvat noin 30 000 sotilaasta, joista puolet tulee Donbassin alueelta ja puolet Venäjältä.

Hänen mukaansa Yhdysvaltojen ja EU:n pitäisi huomioida nämä merkit ja valmistautua auttamaan Ukrainaa maan puolustamisessa Venäjää vastaan.

Karatnycky katsoo, että Yhdysvaltain kongressin pitäisi aloittaa välittömästi valtuutuksen työstäminen Ukrainaan lähettäville puolustusaseille ja uusille Venäjää vastaan asetettaville sanktioille.

Hänen mielestään Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten pitäisi toimittaa Ukrainan hallitukselle moderneja viestintä- ja seurantavälineitä, panssarintorjunta- ja ilmatorjunta-aseita, tykistöä ja aseistettuja lennokkeja. Lisäksi Ukrainan tarvitsee rahoitusta asevoimiensa muuttamiseksi ammattiarmeijaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)