Verkkouutiset

Putinin moottoripyöräjengin johtaja ei kaihda väkivaltaa ja ihailee Stalinia

Alexander Zaldostanovin mukaan Ukraina selviytyy vaikeuksistaan vain integroitumalla vapaaehtoisesti Venäjään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisen Yön Sudet -moottoripyöräkerhon johtaja Alexander “Kirurgi” Zaldostanov on profiloitunut Venäjällä valloillaan olevan länsivastaisen suuntauksen ja isänmaallisen innon edistäjänä.

Mies toimi aikaisemmin kirurgina. Hänet tunnetaan länsimaisen moottoripyöräkulttuurin tuomisesta Venäjälle.

Tänä vuonna Alexander Zaldostanov perusti Anti-Maidan -liikkeen, joka on suunnattu Venäjää kritisoivia toisinajattelijoita vastaan.

Hänen mukaansa Yhdysvallat kannusti vuoden vaihteessa 2014 Kiovassa järjestettyjä mielenosoituksia, jotka johtivat Ukrainan vallankumoukseen ja presidentti Viktor Janukovytšin syrjäyttämiseen.

Zaldostanov on myös Venäjän presidentti Vladimir Putinin läheinen ystävä. Zaldostanov sanoo VICE Newsille kannustaneensa Putinia vuosien ajan valtaamaan Krimin.

– En ole koskaan suhtautunut vakavasti ukrainan kieleen, joka on venäjän kielen murre. Venäläiset ja ukrainalaiset muodostavat yhden kansan. Ukraina on keinotekoinen maa, joka on pohjimmiltaan venäläinen.

Alexander Zaldostanovia on syytetty venäläisen nationalismin levittämisestä. Mies sanoo haluavansa ainoastaan lopettaa Ukrainan ”pakkoukrainalaistamisen” ja antaa venäjänkielisille alueille mahdollisuuden liittyä Venäjään.

Hän katsoo, että Ukraina selviää talouskriisistään ja Itä-Ukrainan konfliktista ainoastaan integroitumalla vapaaehtoisesti Venäjään.

Zaldostanovin mukaan Yön Sudet keskittyy isänmaallisuuteen ja uskoon toisin kuin muut moottoripyöräkerhot, joita leimaavat rikollisuus ja väkivalta.

– Me kuljemme saatanasta poispäin kohti Jumalaa. Me olemme valmiita pieksemään henkilön, mutta emme huumeiden tai muun sellaisen vuoksi. Meillä on eri arvot. Me kannatamme äiti-Venäjää.

Alexander Zaldostanovin isänmaan ihailu ulottuu myös Josif Staliniin.

– Ne ihmiset, jotka valittavat sorrosta, ovat niitä, jotka tuhosivat enemmän ihmisiä kuin Stalin. Amerikkalainen demokratia tappoi enemmän ihmisiä maailmanlaajuisesti – he loivat kaikkialle uusia sotia ja kaaosta. He käyttävät teknologiaa aseena ja tuhosivat Libyan, Syyrian, Irakin ja Serbian hallitukset.

Vladimir Putin ja Alexander Zaldostanov tapasivat Krimillä ensimmäisen kerran vuonna 2009.

Putin on järjestänyt julkisia moottoripyöräilytapahtumia yhdessä Yön susien kanssa. Hän palkitsi Zaldostanovin vuonna 2013 tämän isänmaallisesta työstä Venäjän nuorison hyväksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)