Verkkouutiset

Näistä viidestä maasta ISIS värvää eniten vierastaistelijoita

ISIS on ahtaalla Syyriassa ja Irakissa, mutta kotimaihinsa palaavat vierastaitelijat voivat aiheuttaa vakavan turvallisuusuhan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

National Bureau of Economic Researchin selvityksen mukaan ISIS:n vierastaistelijoiden suurimmat lähtömaat löytyvät Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä.

Listauksesta kertoo Time-lehti.

1. Tunisia

Tunisia on ainoa maa, jossa arabikevät on johtanut ainakin osittaiseen demokratian vakiintumiseen. Kuitenkin jopa 6 000 tunisialaista on jättänyt kotimaansa ja lähtenyt ISIS-taistelijaksi. Kun luvun suhteuttaa Tunisian väkilukuun, on määrä maailman korkein.

2. Saudi-Arabia

Myös Saudi-Arabian kuningaskunta on suuri ISIS-vierastaistelijoiden lähde. Tiukkaa islamintulkintaa seuraavasta maasta taistelijoita on lähtenyt 2 500.

3. Venäjä

Venäjän presidentti Vladimir Putin on arvioinut, että Venäjältä ja muista entisistä Neuvostoliiton alusmaista on lähtenyt jopa 5 000 – 7 000 vierastaistelijaa. Osa asiantuntijoista pitää todellista lukua kuitenkin pienempänä.

4. Turkki

Noin 2 100 turkkilaista on matkannut maan etelärajan yli Syyrian ja Irakin konfliktialueille liittyäkseen ISIS:iin.

5. Jordania

Isoa pakolaiskuormaa kantavasta Jordaniasta ISIS-taistelijoita arvioidaan lähteneen 2 000. Vaikka maa on konfliktiherkässä Lähi-idässä, ovat terrori-iskut olleet Jordaniassa toistaiseksi kuitenkin harvinaisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)