Verkkouutiset

Talouden heikko kehitys painaa asuntojen hintoja alas

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat lokakuussa vuodentakaisesta sekä pääkaupunkiseudulla että muualla maassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat koko maassa laskivat lokakuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 1,3 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 0,8 prosenttia edellisvuodesta ja muualla Suomessa 1,6 prosenttia.

Danske Bankin ekonomistin Juhana Brotheruksen mukaan asuntohintojen nousun katkeaminen tänä vuonna on johtunut Suomen heikosta talouskehityksestä.

– Asuntomarkkinat eivät ole irrallinen saareke muusta talousympäristöstä, vaan työttömyyden kasvaessa ja ostovoiman supistuessa ovat asuntojen hinnat kääntyneet odotetusti laskuun, Brotherus muistuttaa pankin tiedotteessa.

Danske Bank odottaa asuntojen hintojen laskevan tänä ja ensi vuonna 0,5 prosenttia. Brotheruksen mukaan asuntomarkkinoiden näkymät piristyvät vasta, kun työmarkkinat toipuvat ja kotitalouksien käytettävissä olevat tulot kääntyvät nousuun.

– Toisaalta lainakorot pysyvät matalalla ja uudistuotanto supistuu selvästi, joten merkittävämpää hintojen pudotusta ei ole näköpiirissä ilman uutta iskua Suomen talouskehitykselle, Brotherus arvioi.

Tilastokeskuksen mukaan syyskuusta lokakuuhun hinnat nousivat koko maassa 0,2 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,4 prosenttia, mutta muualla hinnat pysyivät lähes ennallaan.

Vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli lokakuussa 2 189 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 564 euroa ja muualla Suomessa 1 649 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)