Verkkouutiset

Teollisuuden tuotanto supistui helmikuussa – metsäteollisuus nousussa

Koko teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen helmikuussa 5,4 prosenttia pienempi kuin viime vuoden helmikuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kausitasoitettu tuotanto kasvoi helmikuussa 0,2 prosenttia tammikuuhun verrattuna. Tammikuussa kausitasoitettu tuotanto oli 3,4 prosenttia pienempi kuin joulukuussa. Joulukuussa tuotanto väheni 0,5 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna.

Teollisuustuotanto väheni helmikuussa useilla päätoimialoilla. Eniten tuotanto väheni sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 10,9 prosenttia. Metalliteollisuuden tuotanto helmikuussa väheni 9,4 prosenttia vuoden takaisesta. Kemianteollisuuden tuotanto väheni 3,8 prosenttia vuoden takaisesta.

Helmikuussa päätoimialoista tuotanto kasvoi elintarvike- ja metsäteollisuudessa. Metsäteollisuudessa tuotanto kasvoi 1,6 prosenttia ja elintarviketeollisuuden tuotanto 1,5 prosenttia vuoden takaisesta.

Helmikuussa teollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli 78,2 prosenttia eli 0,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Metsäteollisuuden kapasiteetista oli helmikuussa käytössä 86,9 prosenttia eli 4,5 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Metalliteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli helmikuussa 78 prosenttia, joka oli 2,7 prosenttiyksikköä vuoden takaista pienempi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)