Verkkouutiset

EU-komissio varoittaa Googlea kilpailurikkomuksesta – myös Androidia tutkitaan

Euroopan komissio on varoittanut yhdysvaltalaista verkkopalveluyhtiö Googlea kilpailusääntöjen rikkomisesta ja aloittanut lisäksi Androidia koskevan tutkinnan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Komission antaman virallisen varoituksen mukaan Google on käyttänyt väärin määräävää markkina-asemaansa suosimalla hakutulossivuillaan järjestelmällisesti omaa hintavertailupalveluaan.

Google on komission mukaan sijoittanut hakutuloksissaan oman Google Shopping -palvelunsa näytöllä muita näkyvämmälle paikalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Komissio epäilee, että näin Google saattaa vaivihkaa vähentää kilpailevien hintavertailupalvelujen käyttöä ja heikentää niiden mahdollisuuksia kilpailla markkinoilla.

Komission alustavan näkemyksen mukaan Googlen olisi muutettava toimintatapaansa ja kohdeltava omia ja kilpailijoidensa hintavertailupalveluja samalla tavalla.

Googlen aiemmin esittämät parannusehdotukset eivät komission mukaan ole riittäneet kokonaan korjaamaan kilpailuongelmia.

Tutkinta asiassa aloitettiin jo vuonna 2010. Googlella on nyt kymmenen viikkoa aikaa vastata komission väitteisiin ja sen jälkeen pyytää virallista kuulemista.

Komissio on lisäksi aloittanut erillisen tutkinnan Android-käyttöjärjestelmään liittyvästä Googlen toiminnasta. Google on johtanut Androidin kehitystyötä vuodesta 2005.

Tutkinnassa pyritään selvittämään, onko Google tehnyt kilpailuoikeuden vastaisia sopimuksia tai käyttänyt väärin mahdollisesti määräävää markkina-asemaansa älypuhelimien käyttöjärjestelmien, sovellusten ja palveluiden alalla.

Komissio kertoo tiedotteessaan jatkavansa myös muita tutkimuksiaan Googlen toiminnasta Euroopan talousalueella.

Toimintaan liittyviä näkökohtia ovat komission mukaan muun muassa muiden erikoistuneiden hakupalveluiden suosiminen Googlen yleisissä hakupalveluissa, kilpailijoiden verkkosisällön kopiointi, yksinoikeuden vaatiminen mainontaan ja mainostajille asetetut perusteettomat rajoitukset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)