Verkkouutiset

KL: Kasvukeskuksiin rakennetaan jopa 600 000 asuntoa

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi esittää Kauppalehdessä arvion odotettavissa olevasta yhteensä noin sadan miljardin euron asuntourakasta, josta kaksi kolmannesta sijoittuisi kolmeen suurimpaan kasvukeskukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Matti Harjuniemen mukaan konsensusarvio oli vajaa vuosi sitten, että kasvukeskuksiin pitäisi rakentaa vuoteen 2030 mennessä noin 500 000 asuntoa. Hänen mielestään nyt kuitenkin näyttää siltä, ettei edes 600 000 uutta asuntoa riitä, koska maahanmuutto kasvanee ennakoitua vauhdikkaammin.

Lisäksi maassamuutto jatkuu reippaana, ja samaan aikaan ruokakunnat pienenevät ja ikääntyneitä on aiempaa enemmän. Pääkaupunkiseutu sekä Helsingin ja Tampereen kasvukäytävä kasvavat, ja vuokra-asuntojen rakentamispaineet lisääntyvät.

Harjuniemi arvioi Kauppalehdelle, että Turussa ja Kuopiossa rakennetaan niin ikään, joskin maltillisempaan tahtiin. Oulussakin tapahtuu hänen mukaansa paljon, vaikka vuokramarkkinat siellä ovat vaikeahkot. Lahti kasvaa maltillisesti, ja muita kasvualueita ovat Jyväskylä, Seinäjoki-Vaasa sekä Joensuu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)