Verkkouutiset

Jyrki Katainen Ylelle: Mahdotonta ajatella jokaisen EU-maan pärjäävän hoitamalla yksin puolustuksensa

Etenkin Suomen kannalta EU:n puolustusyhteistyön syventäminen on ehdottoman tärkeää, arvioi EU:n komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen Ylen radion Ykkösaamussa torstaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jyrki Kataisen mielestä EU:n pitäisi tiivistää yhteistyötä enemmän puolustusyhteistyössä. Varsinkin Suomen kannalta puolustusyhteistyön syventäminen on hänen mielestään ehdottoman tärkeää.

– On ihan mahdotonta ajatella, että jokainen jäsenmaa yksin hoitamalla puolustuksensa pystyisi pärjäämään jatkossa, hän sanoi Ylen radion Ykkösaamussa torstaina.

Kataisen mukaan eritahtista kehittymistä on EU:n jäsenmaiden välillä olemassa, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että toiset ovat aktiivisia puolustusyhteistyön kehittämisessä ja toiset taas eivät.

Isossa kuvassa olisi hänen mielestään hyvä, jos kaikki maat jakaisivat mahdollisimman paljon samoja päämääriä. Silloin tulisi mahdollisimman vähän raja-aitoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)