Verkkouutiset

Kreikan Tsipras hakee apua Moskovasta – ”kannattaisi todella miettiä”

EU-parlamentin suurin ryhmä tuomitsee Kreikan pääministerin "flirttailun" Venäjän kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-parlamentin EPP-ryhmän puheenjohtaja Manfred Weber kehottaa Kreikan pääministeri Alexis Tsiprasta harkitsemaan, kannattaako tämän hakea apua Venäjältä.

– Tsipraksen pitäisi todella miettiä kahdesti ja kysyä itseltään onko paras kumppani Moskovan aggressiivinen ja autoritaarinen järjestelmä vai vapaa, demokraattisesti hallittu kansalaisten Eurooppa, joka on osoittanut suurta solidaarisuutta Kreikalle vuosikymmenten ajan, Weber sanoo kannanotossaan.

Tsipras matkustaa ensi viikolla Moskovaan tapaamaan Venäjän presidentti Vladimir Putinia. Hän hakee tältä tukea Kreikan velkaongelmien ratkaisemiseksi, koska neuvottelut EU-maiden kanssa ovat edenneet heikosti. Tsipras ilmoitti tiistaina uutistoimisto Itar-Tassille, että hän vastustaa Venäjän-vastaisia pakotteita.

Weber ihmettelee Tsipraksen toimia.

– Pääministeri Tsipraksen strategia on erittäin riskialtis ja vastoin Kreikan kansan etuja. Hänen flirttailunsa Venäjän ja Pekingin kanssa ja samanaikainen taistelunsa niitä ainoita kumppaneita vastaan, jotka voisivat todella auttaa ratkaisemaan Kreikan talousongelmat, vain vaikeuttaa rakentavan ratkaisun löytämistä Eurooppaan.

EPP on EU-parlamentin keskustaoikeistolainen ryhmä, johon Suomesta kuuluu kokoomus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)