Verkkouutiset

”Naiset eivät ole niitä jotka surmaavat siviilejä, pahoinpitelevät vastustajia tai antavat käskyjä”

Erkki Tuomioja sanoo, että naisten on oltava mukana Ukrainan ja Gazan konfliktien rauhanprosesseissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ruotii Gazan ja Ukrainan kriisejä keskiviikkoiltana julkaistussa blogissaan. Hän osallistui tiistaina ja keskiviikkona Euroopan unionin ja ASEAN -maiden ulkoministereiden kokouksiin.

– Kummassakaan tapauksessa kestävät poliittiset ratkaisut eivät synny siten, että jokin osapuoli ajetaan nurkkaan ja kaikki sen argumentit mitätöidään, Tuomioja katsoo.

Tuomiojan mukaan kuitenkin ”sivullisten siviilien surmaaminen on aina rikos, jolla on oltava seuraamuksia”.

Hän painottaa, että paikalliset naiset olisi saatava mukaan rauhansopimusten laadintaan.

– Molemmissa konflikteissa voi myös kysyä missä ovat naiset. He eivät ole niitä jotka surmaavat siviilejä, pahoinpitelevät vastustajia eivätkä niitä jotka antavat käskyjä näihin tekoihin, Tuomioja kirjoittaa.

– He ovat kuitenkin näissäkin konflikteissa mukana itse uhreina ja muita uhreja surevien joukossa. Kestäviä rauhansopimuksia ei saada, ellei niitä tekemään saada mukaan myös naisia täysivaltaisina ja itsenäisinä ratkaisijoina, Tuomioja sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)