Verkkouutiset

Juha Sipilä Lännen Medialle Fennovoimasta: Asia kyllä selviää

Pääministeri Juha Sipilä rauhoittelee Fennovoima-puheita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilä kehottaa suhtautumaan rauhallisesti Fennovoiman omistajatilanteeseen. Hän toteaa Lännen Median haastattelussa, ettei nyt ole asiallista ottaa kantaa julkisuuteen tulleisiin tietoihin Fennovoiman uuden yllätysomistajan kroatialaisen Migrit Solana Energijan venäläiskytköksistä.

Haastattelusta kertoo muun muassa Kaleva verkkosivuillaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kroatialaisyhtiön osallistumisen hankkeeseen on pohdittu vaarantavan hankkeen omistajapohjan 60 prosentin kotimaisuusvaatimuksen. Työ- ja elinkeinoministeriö on pyytänyt Fennovoima Oy:ltä keskiviikkona lisäselvitystä koskien tosiasiallisen omistuksen toteutumista yhtiössä. Ministeriön mukaan asian selvittäminen voi kestää joitakin viikkoja.

Juha Sipilä sanoo, että asia kyllä selviää.

”Kyllä tämä täytyy tutkia huolellisesti, nyt on pyydetty lisäselvityksiä ja yhtiöltä odotetaan vastauksia. Tämä kestää joitakin viikkoja, että asia saadaan asiallisesti päätökseen”, Sipilä toteaa sivuten työ- ja elinkeinoministeriön aiempaa lausuntoa.

Sipilän mukaan myös mahdolliset uudet arviot Suomen sähköntuotannon omavaraisuustavoitteista saavat myös odottaa tulevaisuuteen.

”Niiden aika on sitten tämän asian selvittämisen jälkeen. Lisäselvityspyyntö on sisällä, nyt ei vielä tehdä muita arvioita”, hän toteaa.

”Pohjois-Pohjanmaalla monien odotukset korkealla, että hanke etenee – ja hanke etenee, jos lupaehdot täyttyvät. Tämä nyt selvitetään.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)