Verkkouutiset

RKP: Valtion talous saatava tasapainoon

Ruotsalaisen kansanpuolueen eduskuntaryhmä haluaa muistuttaa hallituksen keskeisestä tavoitteesta – eli siitä että hyvinvointiyhteiskunta taataan parhaiten taittamalla velkaantumista ja tasapainottamalla valtion taloutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tämä vaatii tulevina vuosina päättäväisiä toimia. Eduskuntaryhmän mukaan terve kansantalous kannustaa kansalaisia hyvään koulutukseen, aktiiviseen työelämään ja sosiaaliseen yhteisvastuuseen, RKP:n eduskuntaryhmä toteaa kannanotossaan.

Yritysten toimintaedellytykset olisi myös edelleen parannettava jotta talouskasvua ja työpaikkoja syntyisi lisää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

RKP:n ryhmä korostaa, ettei koulutusvaroja voi enää leikata.

– Hallitus toimilla olisi kannustettava innovatiivisuuteen ja siihen, että riskinotto on edelleen suotavaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Tähän tarvitaan laadukas koulutus. Yhteiskunnassamme on myös voitava epäonnistua, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mikaela Nylander.

RKP:n Turussa koolla ollut eduskuntaryhmä varoittaa myös epäonnistumisesta eläkeuudistuksessa.

– Nyt on korkea aika edetä. On huolestuttavaa jos tiedot pitävät paikkansa, että kysymys eläkeiän nostamisesta ei ole edennyt toivottuun tahtiin. Nyt pitäisi saada asia eteenpäin, niin että pystymme keskittymään eläkeuudistuksen muihin tärkeisiin osiin.

– Eläkeiän nostaminen on vain osa kokonaisuutta. Tärkeää on uudistaa eläkejärjestelmää niin että järkevä joustavuus saa ihmiset jaksamaan paremmin työelämässä. Myös mahdollisuus osa-aikatyöhön on osa uudistusta, sanoo Nylander.

RKP:n eduskuntaryhmä on sitä mieltä, että varat jotka on tarkoitettu lapsiperheiden verovähennyksiin, voitaisiin käyttää lapsilisien leikkausten vähentämiseen samalla määrällä.

Puolueen mielestä tämä on järkevämpää tukipolitiikkaa, koska suunniteltu verovähennys lisää vain verobyrokratiaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)