Verkkouutiset

Paula Risikko: Verotuksen alentaminen osaksi kasvupakettia

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon mielestä pitää pohtia, voitaisiinko osa kasvupaketista käyttää verotuksen alentamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n uusi puheenjohtaja Antti Rinne on vaatinut, että valtion omaisuuden myyntituloista käytetään enemmän kuin 600 miljoonaa euroa talouskasvun tukemiseen.

Kokoomuksen puheenjohtajaksi pyrkivä sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) on valmis keskustelemaan hallituksen kehysriihessä sopiman kasvupaketin suuruudesta.

– Olen sanonut, että rakenneuudistukset pitää laittaa liikkeelle ja niitä on pakko tuupata voimalla eteenpäin. Leikkaukset ja sopeutukset, mitä on sovittu, ne pitää kaikki toteuttaa, ihan kaikki, Risikko linjaa Nykypäivän ja Verkkouutisten haastattelussa.

Lisäksi pitää arvioida taloudellinen tilanne ja varmistaa, että Suomen luottoluokitus säilyy.

– Tässä viitekehyksessä on tarkasteltavissa 600 miljoonan osuus, onko se sisällöltänsä mikä ja onko se juuri 600 miljoonaa.

Risikon mielestä osa kasvupaketista voitaisiin laittaa verotuksen alentamiseen.

– Se pitää ainakin ottaa pöydälle vaihtoehdoksi.

Risikon mielestä kokoomuksen pitää ottaa neuvotteluissa esille ansiotuloverotuksen keventäminen ja pk-yrityksille suunnattava huojennus. Hän ei kuitenkaan halua ottaa vielä kantaa siihen, paljonko ansiotuloveroa pitäisi alentaa tai pk-yritysten verotusta huojentaa.

Hallitus päätti maaliskuun kehysriihessään 600 miljoonan euron kasvuohjelmasta, josta puolet kohdistetaan tälle ja puolet ensi vuodelle. Hallitus päätti jo 200 miljoonan euron kohdentamisesta tuoreessa lisätalousarvioesityksessään.

Kasvupaketti rahoitetaan myymällä valtion omaisuutta 1,9 miljardilla eurolla. Siitä 1,3 miljardia aiotaan käyttää valtion lisävelanoton vähentämiseen.

Nykypäivä haastattelee kaikki kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat. Lue Paula Risikon koko haastattelu Nykypäivästä!

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)