Verkkouutiset

Ministeri toisi miedot viinit maitokauppoihin: ”Holhouksen tie ei toimi”

Tarvitaan suunnanmuutos alkoholipolitiikassa ja sitä kautta muutos juomakulttuurissa, sanoo sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ministerin mukaan holhouksen tie ei ole toiminut vaikuttavalla tavalla. Tavoitteena pitää olla väkevien alkoholijuomien kulutuksen vähentyminen ja juomisen siirtyminen kodeista ravintoloihin.

Laura Räty kannattaa päivittäistavarakaupassa myytävän alkoholin tilavuusprosentin nostoa 4,7 prosentista. Tämä tarkoittaisi Rädyn mukaan myös mietojen viinien asteittaista tuomista maitokauppoihin.

– Tarvitaan suunnanmuutos alkoholipolitiikassa ja sitä kautta muutos juomakulttuurissa. Kokonaiskulutuksen laskemisen on oltava jatkossakin tavoitteena, mutta nykyinen linja ei ole ihmisten ymmärryksen mukainen, linjasi Räty Helsinki Beer Festivalilla järjestetyssä alkoholipoliittisessa vaalipaneelissa lauantaina.

Hänen mukaansa vallalla olevat trendit eli alkoholin ulkomaisen tuonnin kasvu alkoholin ravintolakäytön lasku eivät vastaa sitä, mihin suomalaisen alkoholipolitiikan pitäisi pyrkiä.

Räty pitää erityisesti tärkeänä alkoholikulttuurille sitä, että pienpanimoilla ja viinitiloilla olisi jatkossa yhtäläinen oikeus myydä tuotteitaan suoraan valmistuspaikalta ilman turhaa byrokratiaa.

– Vapauttaessamme päivittäistavarakaupan myyntiä, laajennamme siinä ohessa pienpanimoiden ja viinitilojen mahdollisuuksia. Jotta voisimme antaa tuottajille mahdollisuuden myydä tuotteitaan itse, tulee saman olla sallittua myös muille toimijoille EU-säädösten vaatimuksista johtuen, Räty tarkentaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)