Verkkouutiset

Pekkarinen vastaa Sasille: Keskustalla on yksi eurolinja – entä kokoomuksella?

Keskustan kansanedustajan Mauri Pekkarisen mukaan keskustan eurolinja on yhtenäinen, mutta kokoomus vaikuttaisi olevan hajallaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Mauri Pekkarisen (kesk.) mielestä välikysymyskeskustelu eurosta ja Kreikasta nosti esille uuden ja mielenkiintoisen seikan. Kokoomus oli suhtautumisessa pelisääntöjen rikkojiin täysin hajallaan.

– Ryhmäpuhuja (Elina) Lepomäki puhui tulonsiirtounionin puolesta, välttämättömyydestä joustaa euron nimissä, ilmeisesti vaikkapa Kreikan hyväksi. Monet kokoomusedustajat ovat Lepomäen kanssa täysin eri mieltä. He sanoivat sen selvästi salissa. Lepomäelle löytyi vain muutama puolustaja, Pekkarinen huomauttaa Verkkouutisille lähettämässään kannanotossa.

Kansanedustaja Kimmo Sasin (kok.) mukaan Kreikka-välikysymyskeskustelu herätti kysymyksiä siitä, pitääkö keskusta euroa hyödyllisenä Suomelle vai ei. Sasin mielestä keskustassa on useita linjoja.

– Ei ainakaan eduskuntaryhmässä. Pitämäni puheenvuoro oli käyty puolueen johdon kanssa lävitse. Tämän lisäksi salissa puheenjohtaja (Juha) Sipilä ja jokainen puhunut keskustaedustaja sanoi selvästi olevansa esittämäni ryhmäpuheenvuoron takana ja tukena, Pekkarinen kertoo.

– Suorastaan huvittavaa on, että keskusta ei saisi Sasin mukaan muistuttaa, että Suomi vietiin sinipunan voimin euroon ja että euro on epäonnistunut monessa pahasti. Kun euroon on sitouduttu miljoonin sitein, ei Suomi voi eikä meidän kannata sieltä lähteä. Yhtä selvää on se, että emme voi hyväksyä sitä, että jotkut velkamaat, vaikkapa Kreikka, julistavat röyhkeästi, että maa ei aio maksaa velkojaan, Pekkarinen sanoo.

Pekkarinen sanoo olevansa erittäin iloinen siitä, että SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne oli keskustan kanssa euro- ja Kreikka-asioissa aivan samaa mieltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)