Verkkouutiset

Kokoomuksen Virolainen: Sujuvat lupamenettelyt ovat todellisia ympäristötekoja

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Anne-Mari Virolainen kiittää hallitusta ympäristömyönteisestä otteesta ympäristösuojelulain uudistamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Anne-Mari Virolainen toteaa tiedotteessaan, että ympäristönsuojelulain kokonaisuudistuksessa tavoitteet sujuvoittaa lupamenettelyitä ja purkaa luparuuhkia ovat olleet erittäin odotettuja toimenpiteitä.

Yksi keskeisiä lain uudistuksia on Virolaisen mukaan ympäristölupien tarkistamismenettelyjen muuttuminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Nykyisin ympäristölupa ja sen määräykset on täytynyt tarkistaa säännöllisesti aina tietyin väliajoin. Jatkossa valvontaviranomainen tulisi arvioimaan sitä, tarvitseeko lupaa ylipäätänsä muuttaa.

”Tämä on todella tervetullut muutos. Suurin osa lupa-asioista tulee vireille tällä hetkellä juuri tämän automaattisen tarkastusmenettelyn vuoksi”, Virolainen sanoo.

Virolaisen mukaan esitetyt uudistukset tekisivät ympäristölupamenettelystä sujuvampaa ja vähentäisivät lupahakemusten määrää arviolta jopa 20 prosentilla.

”Tällöin viranomaisten voimavarat voitaisiin suunnata ympäristöstä huolehtimiseen ja sen pilaantumisen ehkäisemiseen nykyistä paremmin”, Virolainen huomauttaa.

”Kun viranomaiset voivat keskittyä ympäristön kannalta tärkeiden hankkeiden valvontaan, niin kaikki hyötyvät. Sujuvat lupamenettelyt ovat todellisia ympäristötekoja”, hän sanoo.

Virolainen muistuttaa, että jouhevat lupaprosessit vauhdittaisivat myös yritysten investointeja, jotka ovat pysähtyneet lupabyrokratian vuoksi paikalleen.

”On arvioitu, että investointeja odottaa lupakäsittelyä usean miljardin arvosta. Sujuvat lupaprosessit tarkoittavat siis samalla ripeyttä lupakäsittelyyn, investointien toteutumista ja työpaikkojen syntymistä.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)