"Se on pienimmän riesan tie" - Kääriäinen puolustaa sotemallia

Keskustan kansanedustaja kertoo pitävänsä hallituksen syksyllä sopimaa sotemallia hyvänä kompromissina, eikä näe siinä perustuslaillisia ongelmia.

  • LKS 20150206 Keskustan veteraanipoliitikko Seppo Kääriäinen julkisti Meikäläisen mukana -kirjansa tiedotustilaisuudessa Helsingissä perjantaina 6. helmikuuta 2015. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Seppo Kääriäinen.

    ()

Kansanedustaja Seppo Kääriäinen (kesk.) haluaa lopettaa puoluepoliittisen sapelinkalistelun sosiaali- ja terveysalan uudistuksen osalta. Hänen mukaansa hallituspuolueiden syksyllä sopimaan malliin ei liity perustuslaillisia ongelmia, sillä pohjana on vapaaehtoisuus.

– Terve järki käteen, ja viime marraskuussa sovitussa suunnitelmassa pysyttäköön. Sitä ei pidä ruveta repimään auki, Kääriäinen sanoo Iisalmen Sanomille.

Juha Sipilän (kesk.) hallituksen marraskuussa sovitussa mallissa sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään 18 maakunnan pohjalta. Näistä viisitoista vastaisi palveluiden järjestämisestä.

Eduskunnan toinen varapuhemies Paula Risikko (kok.) epäili perustuslaillisuutta Ylelle aiemmin viikolla. Hänen mukaansa asiantuntijavirkamiehet ja perustuslakiasiantuntijat ovat arvioineet, ettei 18/15 -malli onnistu.

Kääriäisen mukaan sovittu malli on pienimmän riesan tie.

– Se oli kompromissi, mutta kompromissit ovat hyviä ratkaisuja. Niissä on otettu kaikki näkökannat huomioon.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.