Verkkouutiset

Puhemies Heinäluoma kritisoi hallitusta kuntauudistuksen hylkäämisestä

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman mukaan näyttää siltä, että suuri ja kaivattu kuntauudistus on jäämässä lähtökuoppiinsa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) arvostelee Alexander Stubbin (kok.) vetämää hallitusta kuntauudistuksen hylkäämisestä. Asiasta uutisoi Yle.

Heinäluoma pohti Heinolan kaupungin 175-vuotisjuhlassa lauantaina, onko kuntauudistus kuopattu sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen tieltä. Hänen mukaansa Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen luotsaama kuntauudistus näyttää jäävän lähtökuoppiinsa.

Puhemiehen mielestä nyt tarvitaan perusteellista keskustelua kuntien muuttuvasta roolista, sillä sote-uudistus, metropolihanke ja kuntien säästötalkoot tulevat muuttamaan ja uhkaamaan kuntien asemaa sekä niiden itsehallintoa.

– Hallituksen ja opposition olisi nyt käytävä kuntien tulevasta roolista ja kuntademokratiasta samanlaista rajat ylittävää keskustelua kuin sote-uudistuksessa, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)