Verkkouutiset

Keskustan Olavi Ala-Nissilä: Paisuneesta lupakorttijärjestelmästä huomattavia kustannuksia

Kansanedustajan mukaan lupakorttijärjestelmä maksaa sekä rakennuttajille, firmoille että asiakkaille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä katsoo, että monimutkaiseen lupakorttijärjestelmään voidaan saada järkeä vain kaikkien eri puolien yhteistyöllä. Lupakortteja tarvitaan lukuisten eri töiden tekemiseen.

Hänen mukaansa järjestelmä maksaa sekä rakennuttajille, firmoille että asiakkaille. Turvallisuudesta ei voida kuitenkaan tinkiä. Siksi Ala-Nissilä tervehtiikin ilolla sitä, että monet toimijat etsivät järkeistäviä ratkaisuja yhdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ala-Nissilä puhui keskiviikkona aiheesta keskustan seminaarissa, jossa ammattilaiset etsivät helpotuksia lupakorttiviidakkoon.

Ala-Nissilä toimii keskustan eduskuntaryhmässä norminpurkukoordinaattorina ja on tyytyväinen hallituksen norminpurun kärkihankkeen etenemiseen. Ala-Nissilän mukaan byrokratian purkaminen ja normien sujuvoittaminen on omaksuttu osaksi lainsäädäntökulttuuria ja jatkossa turha sääntely halutaan estää jo lainsäädäntövaiheessa.

Ala-Nissilän mukaan on erinomaista, että myös lupakorttijärjestelmä on tarkastelussa. Eduskunnassa käsitellään parhaillaan muun muassa maankäyttö- ja rakennuslakia, jolla pyritään samoihin päämääriin.

– Lupakorttijärjestelmä on paisunut niin suureksi, että koulutuksissa on osin päällekkäisyyttä ja ne aiheuttavat työnantajille huomattavia kustannuksia, Ala-Nissilä totesi.

Hänen mukaansa lupa- ja pätevyyskorttijärjestelmää on tarpeen tarkastella kokonaisuutena ja kysyä, toimiiko se.

– Kyse ei aina ole lainsäädäntöasiasta, joten on todella tärkeää, että työntekijät, työnantajat, yrittäjät ja viranomaistahot keskustelevat yhdessä, mihin suuntaan järjestelmää pitäisi kehittää.

Ala-Nissilän mielestä keskiviikkona järjestetyn seminaarin suosio kertoo, että järjestelmän haasteet on huomattu ja ongelmiin halutaan puuttua.

– Normien sujuvoittaminen ei ole vain meidän poliitikkojen vaan kaikkien yhteiskunnallisten toimijoiden tehtävä, Ala-Nissilä muistuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)