Verkkouutiset

Ylen videota raiskaajan torjunnasta ihmetelty ympäri maailmaa

Käsisignaaleillakin tapahtuvasta ahdistelijan estämisestä kertovasta videosta tuli kansainvälinen netti-ilmiö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yle Oulu julkaisi tammikuun lopussa tästä löytyvän videon Kielto, kädet ja käsilaukku ovat avainasemassa ahdistelijaa vastaan. Videon kerrottiin olevan havainnollistava esitys Oulun poliisin ohjeista, joista Yle uutisoi tästä löytyvässä jutussa.

Videolla nainen torjuu ahdistelijan käsillään kieltoja näyttäen ja lopulta laukullaankin mätkien.

Maailmalla lukuisat kommentoijat ihmettelevät Facebookissa ja eri julkaisuissa, onko kyseessä huono vitsi.

USA:ssa WND nimittää laajassa jutussaan videon ohjeistusta ”naurettavaksi strategiaksi”. ”Käsiaseen tai pippurisumutteen sijaan Suomen naisia opetetaan vastustamaan hyökkääjiään paljain käsin ja käsilaukulla”, WND ihmettelee.

Aseenkäyttöoikeuksia puolustavan Second Amendment Foundationin Alan Gottlieb sanoo leukansa loksahtaneen videon näkemisestä. Hänen mukaansa ”nainen olisi voinut pitää kylttiä jossa lukee ’ole hyvä äläkä raiskaa ja tapa minua’ ja se olisi ollut yhtä tehokas”. Georgiacarry.orgin Jerry Henry sanoo jutussa, että Suomen pitäisi kannustaa kaikkia itseään turvaamaan pyrkiviä naisia ostamaan heti käsiase.

Inquisitr kertoo nettipilkasta videota kohtaan. ”Suomen kansallisen tv-yhtiön uskotaan tehneen mainoksen vastauksena lisääntyneille seksuaalisille hyökkäyksille viime kuukausina Euroopassa, mutta heidän suosittelemansa taktiikka on saanut vastaansa reippaasti huumoria internetissä”. Inquisitrkin ihmettelee videon naisen olevan ilmeisesti jonkinlainen supersankari.

Australiassa muun muassa news.com kertoo suomalaisnaisen käyttävän puolustautumiseensa Star Warsista tuttua Voimaa. ”Absurdia” videota kerrotaan verratun Saksan Kölnin joukkoahdistelun jälkeiseen pormestarin ohjeeseen, että naiset pysyisivät käsivarren mitan päässä ahdistelijoista.

Israel National Newsin juttu videosta löytyy tästä.

Alla olevalla Youtube-videolla kanadalainen konservatiiviaktivisti ihmettelee lapasten käyttöä raiskauksen torjumiseen. ”Tämä on nähtävä ymmärtääkseen miten pahaa tämä on”, hän toteaa vaarallisen typeräksi sanomastaan Ylen videosta.

Youtubeen on tehty myös pilkkaversio, jossa esitellään kolme intergalaktista tapaa torjua katuhäirintä. Joukossa ovat naisen käsistä tulevat salamat ja voimakenttä sekä lasermiekan käyttäminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)