Verkkouutiset

Paavo Väyrynen epäilee liittoutumista – ”Venäjä iskisi meihin ensimmäisenä”

Paavo Väyrysen mukaan sotilaallisesta liittoutumattomuudesta luopuminen aiheuttaisi lähialueilla epävakautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrysen mukaan nyt tarvitaan aktiivista vakauspolitiikkaa ja toimia, joilla lisätään luottamusta siihen että Suomen ja Ruotsin turvallisuuspolitiikan perusratkaisut eivät ole muuttuneet eivätkä ole muuttumassa.

Paasikivi sanoi joskus, ettei kuolemanpelosta pidä itsemurhaa tehdä. Monet ovat kuitenkin valmiit siihen, että Suomi ja Ruotsi Venäjän pelosta luopuisivat sotilaallisesta liittoutumattomuudestaan, Väyrynen sanoo blogissaan.

Tämä aiheuttaisi Väyrysen mukaan epävakautta lähialueella ja maat tulisivat varmasti vedetyksi mukaan aseellisiin selkkauksiin, jos sellaisia syntyisi.

– Venäjä kokisi meidät vakavimmaksi uhkaksi strategisesti tärkeimmille kohteilleen ja iskisi meihin ensimmäiseksi.

Sotilaallisesti liittoutumattomiin ja vahvan oman puolustuksen omaaviin naapurimaihin Venäjän ei kannattaisi hänen mukaansa sotilaallista voimaa käyttää.

– Jotkut pitävät mahdottomana sitä, että Suomi ja Ruotsi voisivat pysyttäytyä lähialueellamme syttyvän sodan ulkopuolella. Miksi eivät voisi?

Itämeren alueella on Väyrysen mukaan nyt vallalla pelon kierre. Baltian maat kokevat turvattomuutta ja koettavat lisätä Naton läsnäoloa alueellaan. Yhdysvaltain järjestelyt tämän osalta lisäävät hänen mukaansa jännitteitä.

– Venäjä saattaa kokea tämän uhkaksi omalle turvallisuudelleen ja lisätä omaa sotilaallista toimintaansa Itämeren alueella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)