Verkkouutiset

Kansallissosialistisella Vastarintaliikkeellä on läheiset yhteydet Venäjälle

Jyväskylässä väkivaltaisen mellakan järjestäneen Suomen vastarintaliikkeen pohjoismaisella kattojärjestöllä on läheiset yhteydet Venäjälle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansallissosialistinen Suomen vastarintaliike on osa Ruotsista käsin johdettua Pohjoismaista vastarintaliikettä (Nordiska motståndsrörelsen). Yhteispohjoismaisen järjestön tavoitteena on luoda yksi autoritäärisesti johdettu kansallissosialistinen Pohjolan valtio.

Suomen vastarintaliikkeen ruotsalainen sisarjärjestö Svenska motståndsrörelsen ja kattojärjestö Nordiska motståndsrörelsen eivät ole peitelleet yhteyksiään Venäjälle.

Järjestön edustaja osallistui maaliskuussa Pietarissa järjestettyyn Kansainväliseen venäläiseen konservatiivifoorumiin. Kyseessä oli Venäjän presidentti Vladimir Putinia tukevan Rodina-puolueen järjestämästä konferenssista. Rodina (Isänmaa) on Venäjän apulaispääministeri Dmitri Rogozinin perustama Kreml-myönteinen puolue. Samaiseen konferenssiin osallistuivat muun muassa Serbian radikaalipuolue, oikeistoradikaali Saksan kansallisdemokraattinen puolue sekä italialainen Forza Nuova.

Vastarintaliike pitää myös yhteyksiä venäläisiin uusnatseihin. Vastarintaliikkeen ruotsalainen osasto myötäilee Venäjän näkemyksiä Ukrainan kriisin suhteen. Svenska motståndsrörelsenin mielestä ukrainalaisnationalistit ovat juutalaisten ohjauksessa.

Toisaalta Suomen vastarintaliike kuvataan Venäjän ulkoministeriön eurooppalaisia uusnatseja koskevassa raportissa Suomen merkittävimmäksi uusnatsijärjestöksi.

Jyväskylän mellakoihin osallistui myös ruotsalaisia. Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että heillä olisi yhteyksiä Svenska Motståndsrörelsen -liikkeeseen.

Kansallissosialistinen Suomen vastarintaliike järjesti lauantaina Jyväskylässä mielenosoituksen, joka muuttui väkivaltaiseksi mellakaksi. Uusnatsit pahoinpitelivät ainakin kolmea ihmistä ja poliisi otti kiinni noin 30 mellakkaan osallistunutta henkilöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)