Kansallissosialistisella Vastarintaliikkeellä on läheiset yhteydet Venäjälle

Jyväskylässä väkivaltaisen mellakan järjestäneen Suomen vastarintaliikkeen pohjoismaisella kattojärjestöllä on läheiset yhteydet Venäjälle.

  • LKS 20150802 - Kirjoitus ja kuvia Suomen Vastarintaliikkeen Jyväskylässä eilen lauantaina järjestämästä ja väkivaltaiseksi yltyneestä mielenosoituksesta, kuvattu Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen nordfront.se -sivustolta, Helsingissä sunnuntaina 2. elokuuta 2015. Poliisin mukaan yksi lauantaisessa Jyväskylän mellakassa pahoinpidellyistä oli vuonna 2013 tapahtuneen kirjastopuukotuksen uhri. Poliisi otti paikan päältä kiinni noin kolmekymmentä Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoitukseen osallistunutta henkilöä. Joukossa on useita Ruotsin kansalaisia sekä Vastarintaliikkeen johtohahmoja. LEHTIKUVA

    Pohjoismaiset uusnatsit tekevät yhteistyötä venäläisten kanssa.

    ()

Kansallissosialistinen Suomen vastarintaliike on osa Ruotsista käsin johdettua Pohjoismaista vastarintaliikettä (Nordiska motståndsrörelsen). Yhteispohjoismaisen järjestön tavoitteena on luoda yksi autoritäärisesti johdettu kansallissosialistinen Pohjolan valtio.

Suomen vastarintaliikkeen ruotsalainen sisarjärjestö Svenska motståndsrörelsen ja kattojärjestö Nordiska motståndsrörelsen eivät ole peitelleet yhteyksiään Venäjälle.

Järjestön edustaja osallistui maaliskuussa Pietarissa järjestettyyn Kansainväliseen venäläiseen konservatiivifoorumiin. Kyseessä oli Venäjän presidentti Vladimir Putinia tukevan Rodina-puolueen järjestämästä konferenssista. Rodina (Isänmaa) on Venäjän apulaispääministeri Dmitri Rogozinin perustama Kreml-myönteinen puolue. Samaiseen konferenssiin osallistuivat muun muassa Serbian radikaalipuolue, oikeistoradikaali Saksan kansallisdemokraattinen puolue sekä italialainen Forza Nuova.

Vastarintaliike pitää myös yhteyksiä venäläisiin uusnatseihin. Vastarintaliikkeen ruotsalainen osasto myötäilee Venäjän näkemyksiä Ukrainan kriisin suhteen. Svenska motståndsrörelsenin mielestä ukrainalaisnationalistit ovat juutalaisten ohjauksessa.

Toisaalta Suomen vastarintaliike kuvataan Venäjän ulkoministeriön eurooppalaisia uusnatseja koskevassa raportissa Suomen merkittävimmäksi uusnatsijärjestöksi.

Jyväskylän mellakoihin osallistui myös ruotsalaisia. Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että heillä olisi yhteyksiä Svenska Motståndsrörelsen -liikkeeseen.

Kansallissosialistinen Suomen vastarintaliike järjesti lauantaina Jyväskylässä mielenosoituksen, joka muuttui väkivaltaiseksi mellakaksi. Uusnatsit pahoinpitelivät ainakin kolmea ihmistä ja poliisi otti kiinni noin 30 mellakkaan osallistunutta henkilöä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.