Verkkouutiset

”Äärifeministinä professori syyllistää miehiä”, ”vihapuhetta”, ”valehtelua”

Helsingin Sanomien kolumni suututti perussuomalaisten kansanedustajan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen kummastelee tiistain Helsingin Sanomissa julkaistua Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessori Elina Grundströmin kolumnia.

Kolumnissaan Grundström katsoo, että ”Suomessa on menossa perussuomalaisten vaalivoitosta vuonna 2011 alkanut puhdistus, jossa viimeinenkin näkyvä naispoliitikko pitää pudottaa asemistaan”.

Reijo Tossavainen tulkitsee, että Grundstömin ”mielestä kaikkialla vaikuttaa naisiin kohdistuva salaliitto ja vaino, joka sai alkunsa perussuomalaisten vaalivoitosta vuonna 2011”.

– On yllättävää, että äärifeministinä professori syyllistää miehiä tavalla, joka mielestäni on jonkinsorttista vihapuhetta, Tossavainen kirjoittaa nettisivuillaan.

Grundström toteaa HS:ssa, että perussuomalaiset eivät sietäneet ainoaa näkyvää naispoliitikkoaan, ”erittäin pätevää” Pirkko Ruohonen-Lerneriä. Tämä syrjäytettiin helmikuussa PS-eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta. Tilalle valittiin Jari Lindström. Grundström kirjoittaa kolumnissaan, ettei muista uuden ryhmyrin nimeä.

– Nyt kuitenkin kävi niin, että molemmat henkilöt Grundströmiä paljon paremmin tuntevat ps-kansanedustajat olivat sitä mieltä, että Lindström oli ”enemmän erittäin pätevä”. Mielestäni naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia. Kumpaakaan sukupuolta ei saa suosia tai syrjiä sukupuolen perusteella, Tossavainen kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että muun muassa perussuomalaisten puoluesihteeri, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja puolueen varapuheenjohtaja ovat naisia.

Tossavainen ihmettelee Grundströmin tulkintaa, jonka mukaan Ruohonen-Lerner erotettiin.

– Tässä asiassa Grundström suorastaan valehtelee, sillä eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävään valitaan aina määräajaksi eli vuodeksi kerrallaan. Ketään ei siis erotettu, vaan kahdesta halukkaasta tehtävään valittiin tällä kertaa Jari Lindström. Jos Grundström ei tunne Lindströmiä, niin se on hänen ongelma ja häpeä, Tossavainen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)