Verkkouutiset

Ex-natsijohtaja Ylelle: Uusnatsismi ei kieltämällä lopu

Suomen vastarintaliikkeen ensimmäinen johtaja, liikkeen jättänyt Esa Holappa uskoo Ylen haastattelussa, että uusnatsit voivat käyttää tulevaisuudessakin väkivaltaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen (SVL) vuonna 2008 perustanutta Esa Holappaa Helsingin asema-aukion tapaus ei yllättänyt, koska hänen mukaansa kynnys käyttää väkivaltaa on Vastarintaliikkeessä madaltunut.

– Tällaista toimintaa saattaa olla jatkossakin. Kun väkivaltatapauksista on jaettu tuomioita jäsenille, ei niillä ole kauheasti ollut vaikutusta. Järjestön toiminta on tullut kaikkiaan rutiininomaisemmaksi, Holappa kuvaa.

Hän uskoo, että Vastarintaliike voi olla vaara yksittäisille ihmisille, mutta ei yhteiskuntajärjestykselle.

Yleensä Vastarintaliikkeen suhtautuminen uhriin on vähättelevää ja tekijöitä pidetään Holapan mukaan marttyyreina, jopa ”sotavankeina”.

Vastarintaliikkeen ja uusnatsismin vuonna 2014 jättänyt Holappa ei usko, että SVL:n toiminta loppuisi, vaikka se kiellettäisiin lailla.

– Toiminta saattaisi jatkua muussa muodossa, ehkä eri nimellä, hän arvelee.

Lääkkeeksi Holappa ehdottaa suoraa ja rohkeaa puhetta eli avointa keskustelua rasismista, ääriliikkeistä ja rotuvihan vaaroista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)