Verkkouutiset

”Pitäisi tehdä kuin Thatcher kaivostyöläisten puheenjohtajalle”

Ministeri Ilkka Suominen sanoo Talouselämä-lehdessä, että hallituksen on näytettävä, että sillä on maassa valta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Talouselämän haastattelema ministeri ja entinen kokoomusjohtaja Ilkka Suominen arvostelee keskusjärjestöjä nihkeästä suhtautumisesta yhteiskuntasopimukseen, jota hallitustunnustelija Juha Sipilä tavoitteli.

– Ei yhteiskuntasopimusta kukaan odottanutkaan. Mutta Juha Sipilä sai arvokasta kokemusta työmarkkinajärjestöjen toiminnasta, Ilkka Suominen sanoo.

– Ne menettivät suhtautumisellaan tuhannen taalan paikan vaikuttaa – molemmat, sekä SAK että EK. Päätösnopeus siellä on jäänyt hevoskärryjen aikaan.

– EK on minulle läheisempi, sen myönnän. Se että EK sortui lillukanvarsiin eikä katsonut voivansa antaa edes suositusta johdon palkitsemisen maltillisuuteen – kuten lehdestä lukemani tieto kertoo – on jo lähes uskomatonta, Suominen toteaa.

Vasemmisto on varoittanut kylmästä kyydistä ja ay-liikkeestä on väläytelty poliittisia lakkoja. Ilkka Suomiselta kysytään, miten hallituksen pitäisi reagoida.

– Pitäisi tehdä samoin kuin Britannian pääministeri Margaret Thatcher kaivostyöläisten liiton puheenjohtajalle Arthur Scargillille. Hallituksen on näytettävä, että sillä on maassa valta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)