Verkkouutiset

Stubb pitää lasten erikielisiä välitunteja segregaationa

Alexander Stubb sanoo lasten jakamisen kielen mukaan välitunneille tuovan mieleen 1950-luvun rotuerottelun USA:ssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) osallistui ruotsinkielen asemasta pidettyyn paneelikeskusteluun Oikean Aallon paneelikeskustelussa Espoon Otaniemessä. Stubb sanoi pitävänsä kielikysymystä rationaalisena ja yleissivistävänä asiana, jossa kaksikielisen maan pitää tarjota palveluita molemmilla kielillä.

”Samalla joskus tulee vähän sellainen tunne, että tässäkin olisi ihan vaan maalaisjärjen käyttö sallittua. On varmasti alueita, joissa on hirveän vaikea toteuttaa kaksikielisyyttä puhtaasti. Siitä voitaisiin ehkä osittain olla hiukan joustavampia”, Alexander Stubb sanoi.

Stubbin mielestä koulualalla on kummankin kielen puolella ollut liikaa äärikeskustelua. ”Siihen voitaisiin suhtautua vähän rennommin ja fiksummin”.

Hän haluaisi huomattavasti enemmän kaksikielisiä kouluja.

”Olen kyllä myös kuullut kauhutarinoita sellaisista tilanteista, joissa esimerkiksi Porvoossa koulussa lapsia ei päästetä leikkimään pihalle välitunnilla yhtä aikaa, koska tapahtuisi jonkinlaista ’kielikontaminaatiota'”, Alexander Stubb totesi.

”Se muistuttaa minua enemmän Yhdysvaltain segregaatiosta 1950-luvulla kuin mistään muusta”, hän sanoi.

Monen suomenruotsalaisen mielestä samoissa tiloissa toimiminen johtaa ajan kuluessa ruotsin häviämiseen.

Keskiviikkona vietetään ruotsalaisuuden päivää eli Svenska Dagenia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)