Verkkouutiset

Timo Soini: Jos Ruotsi hakee Nato-jäsenyyttä, Suomi seuraa todennäköisesti perässä

Ulkoministeri Timo Soini sanoo Suomen Sotilas -lehdelle, että Nato ei ole perussuomalaisille "ei koskaan" -asia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten Timo Soinin mielestä Natoon liittyminen on hankala kysymys, koska ”hyvinä aikoina ei ole nähty jäsenyyden tarvetta ja huonoina aikoina ei voi jäseneksi mennä”.

– Suomen ja Ruotsin välillä on sellainen yhteys, että jos toinen jossain vaiheessa aloittaa jäsenprosessin, niin se vaikuttaa myös toiseen. Automaatiota jäsenyyteen ei ole, mutta aika todennäköinen se olisi, Soini sanoo Suomen Sotilaan haastattelussa.

Hän kuitenkin toteaa, että juuri tällä hetkellä Nato-jäsenyys ei ole poliittisesti mahdollinen.

– Meillä perussuomalaisilla on joukossamme kumpaakin kantaa, eikä se ole sellainen ”ei koskaan” -asia meille. Isänmaan etu ratkaisee, Soini sanoo.

TImo Soini muistuttaa, että hallitus tekee Nato-selvityksen osana turvallisuuspoliittista selontekoa.

– Toimintavapaus täytyy säilyttää kaikissa tilanteissa ja faktat pitää tietää. Meillä on jatkuvasti yhteisiä sotilasharjoituksia, kumppanuutta, osallistumme Nato-rauhanturvaoperaatioihin, ja Nato on meille tärkeä kumppani. Yhteistyö on tiivistä, mutta sotilasliiton turvaa meillä ei ole, Soini huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)