Verkkouutiset

Presidentti Sauli Niinistö: Kaikki kansalaiset ovat osaltaan maanpuolustajia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan kaikki kansalaiset ovat omalta osaltaan maanpuolustajia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentin mukaan tapahtumat kansainvälisessä toimintaympäristössämme tarkoittavat sitä, että Suomen on tarkasteltava sekä omaa lähiympäristöään että valmiuttaan aktiivisesti.

– Lisäksi meidän on oltava aloitteellisia Itämeren alueen vakauttamiseksi, hän totesi puheessaan kadettien ylentämistilaisuudessa torstaina.

Sauli Niinistö kiitteli Suomen kaukokatseisuutta, että puolustusratkaisumme perusta on yhä yleinen asevelvollisuus.

– Suomi on maa, jolla on ollut kaukokatseisuutta ylläpitää järjestelmää, josta monet valtiot ovat luopuneet. Päätös on osoittautunut varsin viisaaksi. Esimerkiksi tuoreen Eurobarometrin mukaan peräti 91 prosenttia suomalaisista luottaa omaan armeijaamme. Luku on selkeästi Euroopan korkein. Ei ehkä ihmekään, että useat maat ovat haikailleet Suomen mallia ja jopa pyrkivät palauttamaan omia, alas ajettuja järjestelmiään, hän sanoi.

Presidentti Niinistön mukaan puolustuksemme ei voi kuitenkaan takertua vain tuttuun ja tunnettuun järjestelmään.

– Toimintaa pitää kehittää yhä nopeammin ilmeneviin ja muuttuviin turvallisuusuhkiin sekä kriiseihin. Uudet hybridiuhat voivat olla varsin arvaamattomia. Niitä on hyvin vaikea ennakoida, hän totesi.

– Myös oma poliittinen keskustelumme ja yleinen ilmapiiri voivat joutua niitä vahingoittavan toiminnan kohteeksi. Tämä asettaa uusia vaatimuksia 2010-luvun kansalais- ja medialukutaidolle. Siksi ajattelenkin, että kaikki kansalaiset ovat omalta osaltaan maanpuolustajia, Sauli Niinistö sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)