Verkkouutiset

EU:n ruoka-apu jatkuu uudella nimellä

Hallitus päätti torstaina vähävaraisten avun rahaston organisoinnista Suomessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan unionin ruoka-apujärjestelmä korvataan vuosina 2014−2020 vähävaraisimmille suunnatulla eurooppalaisen avun rahastolla, josta voidaan tarjota joko elintarvikeapua tai perushyödykkeitä.

Vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen rahaston tavoitteena on vähentää köyhyydessä ja syrjäytymisvaarassa elävien ihmisten määrää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Rahastolle osoitetaan Euroopassa 2,5 miljardia euroa, joka täytyy käyttää täysimääräisesti kaikissa jäsenvaltioissa. Suomen osuus on 22,5 miljoonaa euroa. Suomessa rahastoa käytetään elintarvikkeiden jakamiseen vähävaraisimmille. Rahaston ei ole tarkoitus korvata jäsenvaltioissa muita köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjumiseksi tehtäviä toimenpiteitä.

Suomessa jaettiin vuosina 1996−2013 Euroopan unionin ruoka-apua. Ruoka-apuohjelma oli osa yhteistä maatalouspolitiikkaa ja ohjelma on ollut kokonaan Euroopan unionin rahoittama. Ohjelman alkuperäisenä tarkoituksena oli purkaa Euroopan maatalouden ylijäämävarastoja.

Myöhemmin ruoka-apuohjelmassa on ostettu jaettavia elintarvikkeita pääasiassa markkinoilta, sillä ylijäämävarastoja ei ole ollut kuin vähäisessä määrin. Ohjelma päättyi vuoden 2013 lopussa.

Vähävaraisten avun järjestämistä koskevat säädökset tulevat voimaan heinäkuun alussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)