Verkkouutiset

SDP:n Nasima Razmyar Sokoksen turkiskohusta: Ei kannata haikailla menneeseen

Valitettavasti houkutus puolustaa vallitsevia ajattelu- ja toimintatapoja on joillekin ylitsepääsemätön este maailman muutoksen tarkastelemiselle, sanoo Nasima Razmyar.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyar ottaa tiedotteessaan kantaa keskusteluun kauppaketju Sokoksen päätökseen turkisten myynnin lopettamisesta. Razmyarin mielestä päätöksessä ei ole mitään yllättävää tai dramaattista. Hän hämmästelee, miten tietyt poliittiset voimat haluavat tehdä politiikkaa täysin luonnollisella ja markkinoiden muutoksesta viestivällä kauppaketjun päätöksellä.

─ Markkinat muuttuvat, kuluttajatottumukset muuttuvat, ihmiset muuttuvat. Lähikauppoihin tulee lihatiskin viereen vegehylly, ei siksi, että se olisi välttämättä yhteiskunnallinen kannanotto, vaan koska tarpeeksi moni ihminen haluaa ostaa kaupasta nyhtökauraa ja vihiksiä. Samasta ilmiöstä on kyse Lidlin päätöksessä luopua häkkikananmunista ja Sokoksen päätöksessä luopua turkiksista: tavallisten ihmisten ostopäätöksillä eli kysynnällä, on muokattu tarjontaa, Razmyar sanoo.

Hänen mielestään kuluttajatottumusten muutos eettisempään suuntaan antaa paljon uusia mahdollisuuksia myös suomalaiselle tuotannolle ja yritystoiminnalle. Muutosta ei pitäisi siksi keinotekoisesti vastustaa, vaan pyrkiä löytämään siitä uusia menestyksen eväitä.

─ Ei kannata haikailla menneeseen vaan katsoa rohkeasti eteenpäin. Valitettavasti houkutus puolustaa vallitsevia ajattelu- ja toimintatapoja on joillekin ylitsepääsemätön este maailman muutoksen tarkastelemiselle, Razmyar päättää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)