Verkkouutiset

”Loikkareilla yksinäinen tulevaisuus” – LM: Enemmistö PS:n vaikuttajista ei hyväksy Sinistä tulevaisuutta

Kyselyn mukaan 76 prosenttia perussuomalaisten ydinvaikuttajista aikoo pysyä puolueen jäsenenä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lännen Median kyselyn mukaan perussuomalaiset on vaarassa menettää neljänneksen nykyisistä ydinvaikuttajistaan. Kyselyssä selvitettiin puolueen piirijärjestöjen hallitusten jäsenten, paikallisyhdistysten puheenjohtajien, kansanedustajien ja muiden keskeisten vaikuttajien jatkosuunnitelmia politiikassa.

Asiasta uutisoi tässä Turun Sanomat.

Kyselyyn osallistui 248 nykyistä tai jo entistä perussuomalaista.

Vastaajista 76 prosenttia aikoo pysyä perussuomalaisten jäsenenä ja jatkaa toimintaansa perussuomalaisissa.

Vastaajista 11 prosenttia jatkaa poliittista toimintaansa perusteilla olevassa Sininen tulevaisuus -puolueessa. Kymmenen prosenttia harkitsee kesän aikana, kumman riveissä jatkaa.

Suuri osa vastaajista suhtautuu Siniseen tulevaisuuteen kriittisesti, mikä mukailee koko kyselyn linjaa. Enemmistö vastaajista ei hyväksy Sinisen tulevaisuuden edustajien päätöstä erota perussuomalaisista.

– Siniseltä tulevaisuudelta puuttuvat moraali, agenda, toimintarahoitus, kenttäorganisaatio ja puolueen nuoret. Tuolla yhtälöllä loikkareilla on edessään aika yksinäinen tulevaisuus, enkä usko, että tällainen vaihtoehto houkuttelee ketään omilla aivoillaan ajattelevaa kentän toimijaa, arvioi PS:n entinen varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen Lännen Medialle.

Vastauksissa kiistetään väitteet siitä, että Jyväskylän puoluekokouksessa olisi vallattu puolue samalla, kun puheenjohtajisto vaihtui.

Sininen tulevaisuus saa vastauksissa myös ymmärrystä.

Enemmistö vastaajista ei usko, että Sininen tulevaisuus tulee säilymään omana puolueenaan. Jos jotkut pystyvät jatkamaan kansanedustajina, niin korkeintaan näkyvimmät poliitikot, kuten Timo Soini ja Sampo Terho.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)