Verkkouutiset

Pardia: Valviran henkilöstöleikkauksille on vaihtoehtoja

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtajan Niko Simolan mielestä sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran tulee luopua perjantaina ilmoitetuista irtisanomisista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Niko Simolan mielestä vuosi 2016 on syytä käyttää viraston toimintojen kehittämiseen sekä valmistautumiseen vuonna 2017 mahdollisesti eteen tuleviin suurempiin säästöihin.

Valvira ilmoitti perjantaina lakkauttavansa 21 virkaa. Virkojen lakkauttaminen voi johtaa enintään 15 henkilön irtisanomiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Henkilöstön edustajien laskelmien mukaan kuluvan vuoden säästötarve saadaan kasaan muutenkin kuin irtisanomisilla.

− Vaiheittainen eteneminen antaa mahdollisuuden hyödyntää vuoden aikana tapahtuvia eläköitymisiä, Valviran palveluksesta irtisanoutumisia, virkavapaalle jäämisiä ja muita säästötoimia, Simola sanoo tiedotteessaan.

Henkilöstöjärjestöt ehdottivat esimerkiksi, että toiminnan tehostamiseksi tänä vuonna nykyistä henkilökuntaa koulutettaisiin hoitamaan Valviralle tulevia uusia tehtäviä.

Valviran tiedotteen mukaan viraston käytettävissä olevat määrärahat supistuvat huomattavasti vuosina 2016−2019, eikä tarvittavia säästöjä saavuteta ilman henkilöstövaikutuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)